Top 6 sfaturi pentru a face cele mai frumoase poze cu telefonul mobil

Dacă ești un pasionat al tehnologiei, ai văzut că de câțiva ani încoace, telefoanele mobile au uneori camera foto mai bună decât camerele foto de acum zece ani. Pe scurt, avem în buzunare un telefon, un acces la absolut orice informație avem nevoie și, cel mai important, o cameră foto gata oricând să fie folosită. 


Iată cele mai bune 6 sfaturi prin care poți face poze cu telefonul mobil ca și cum ar fi o cameră profesională:


1. Alege-ți subiectul

Poza perfectă nu poate exista fără un element central. Uită-te în jur și găsește lucrurile pe care să îți centrezi pozele. Dacă alegi să faci un portret, desigur că subiectul tău va fi persoana respectivă. În schimb, dacă alegi să faci poza unui peisaj, găsește elementul pe care să îl alegi ca centru pentru fotografia ta.

2. Gândește-te la perspective diferite

Perspectiva contează foarte mult pentru un fotograf și arta lui. Gândește-te că tu însuți ești un fotograf în devenire atunci când scoți telefonul din buzunar telefonul pentru a face o poză. Pentru a face o poză inedită, caută un unghi unic, la care nimeni nu s-ar gândi. O astfel de situație ar putea crea o iluzie sau ar prinde un anumit tip de lumină care ar schimba total fotografia.

3.  Învață-ți camera

Camera telefoanelor mobile de la Altex.ro poate face lucruri uimitoare pe care probabil încă nu le cunoști. Ia-ți puțin timp să experimentezi, să observi de ce e în stare telefonul tău. Există numeroase alte moduri de a face poze în afară de cea clasică. Dacă vrei să fotografiezi detalii micuțe, poți folosi funcțiile macro. Dacă vrei să faci poze pe întuneric, telefonul tău are funcție de noapte.

4.  Fă-ți singur setările

Se presupune că știi deja câteva lucruri despre camera telefonului tău. Află că îți poți modifica singur anumite setări pe care aceasta le are. 

5. Folosește aplicații

Există aplicații care te vor ajuta ca pozele tale să arate mult mai bine. Acolo poți modifica luminozitatea, contrastul, umbrele, dar și efectele. Nu e nimic greșit să te folosești de ele, chiar dacă vei auzi și cârcotași nemulțumiți de această alegere a ta. Câteva astfel de aplicații sunt: VSCO, LightRoom sau Google Seeds.

6. Caută lumina perfectă

Lumina este unul dintre elementele centrale ale unei fotografii perfecte. Pentru camera unui telefon, cea mai bună lumină pentru poze este cea exterioară. Mergi în natură sau caută locuri din oraș care merită fotografiate pentru a avea parte de o sesiune foto reușită! Dacă, totuși, ai nevoie să faci niște poze în interior, poți apela la o lanternă care să lumineze elementul central al fotografiei.

În concluzie, să ai un telefon cu o cameră foto bună nu înseamnă automat că vei putea să te întreci cu fotografii profesioniști. Vei avea nevoie de puțin timp pentru a-ți forma mâna și tehnica, dar și pentru a-ți cunoaște telefonul!

Sursa foto: Unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial