Top 12 avantaje și dezavantaje ale mașinilor noi

Achiziționarea unei mașini poate fi un proces destul de dificil. Pe lângă faptul că poți alege dintre o mulțime de modele, va trebui să te decizi dacă vei cumpăra o mașină nouă sau una second-hand. Cu toții ne dorim tot ce este mai bun, eventual ultimul model și cu dotări de top, din acest motiv alegerea unei mașini noi poate părea cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, există și alte criterii, cum ar fi rentabilitatea, astfel încât va trebui să cântărești foarte bine înainte argumentele pro și contra. 

Fiecare situație este diferită, iar alegerea mașinii se face în funcție de nevoile și standardele proprii. Niciuna dintre opțiuni nu este cea mai bună, la nivel universal, dar există o serie de criterii care te pot ghida pentru a stabili ce ți se potrivește ție cel mai bine. Află în continuare care sunt cele mai importante avantaje și dezavantaje pentru cumpărarea unei mașini noi. 

Avantaje

 1. Poți alege marca, modelul, dotările, culoarea, exact așa cum îți dorești. Mașina va fi configurată în conformitate cu cerințele tale și nu vei fi nevoit să accepți doar ce găsești disponibil la momentul respectiv. 
 2. Te poți bucura de un vehicul nou-nouț, fără să moștenești problemele nimănui.
 3. Eventualele reparații care vor surveni în primii ani vor fi suportate integral de garanția primită de la producător. 
 4. Cel puțin în primii 5 ani, nu vei avea probleme cu funcționarea mașinii, astfel încât va trebui să mergi la service doar pentru reviziile periodice. Este posibil ca primele 2-3 revizii să fie gratuite, în funcție de ofertele dealerului de la care cumperi. Verifică aceste informații la cel mai important dealer de mașini Mercedes Benz în Târgu Mureș.
 5. Costul de întreținere este mai mic, deoarece în primele 6 luni sau chiar un an, mașina ta nu are nevoie de nicio intervenție. Ulterior, va fi nevoie de curățarea filtrelor, schimbarea uleiului, schimbarea bateriei, etc. În cazul unei mașini second hand, aceste costuri pot apărea imediat după cumpărare, astfel încât costul real va fi nejustificat de mare. 
 6. Mașina va fi dotată cu tehnologii de ultimă generație. În prezent, tehnologiile evoluează atât de rapid, încât altele noi apar în permanență, extrem de rapid. În doar 6 luni, o tehnologie poate fi deja învechită și nu îți dorești asta pentru mașina ta. Chiar dacă atunci când optezi pentru o mașină second hand poți actualiza unele funcții totuși, nu te vei putea bucura de cele mai noi opțiuni pe care le oferă producătorii auto. 
 7. Poți achiziționa mașina în leasing, beneficiind de oferte mult mai avantajoase decât în cazul unei mașini second hand. 
 8. Mașina este nouă, iar asta spune totul. Poți fi sigur 100% că nu a fost implicată în niciun accident, nu a fost lovită și nu a avut probleme mecanice. În plus, are foarte puțini km la bord. 
 9. Caracteristici de siguranță avansate. Siguranța mașinilor este un aspect foarte important, iar producătorii trebuie să se adapteze în permanență reglementărilor mai stricte, pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze. 
 10. Revânzarea unei mașini noi este mult mai ușoară și convenabilă. Mașina ta va prezenta toate avantajele pe care și le dorește un cumpărător de la un vehicul second hand, astfel încât atunci când vei dori să o vinzi nu vei întâmpina probleme deosebite. 

Dezavantaje

 1. Costul ridicat. Întotdeauna o mașină nouă va costa mai mult, în special datorită avantajelor prezentate mai sus.
 2. Deprecierea reprezintă cel mai important dezavantaj în cazul cumpărării unei mașini noi. Rata de amortizare este de aproximativ 20% pe an, pentru primii trei ani, iar asta înseamnă că, indiferent cât de multă grijă ai de mașina ta, valoarea acesteia va scădea cu minim 40% în primii 3 ani. 

Sursa foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial