Tina Turner. Ce se va întâmpla cu casa regretatei artiste?

După ce s-a luptat timp de 4 decenii cu hipertensiunea arterială, cu cancerul intestinal și a suferit un transplant de rinichi, Tina Turner a încetat din cauze naturale la vârsta de 83 de ani. Și chiar dacă legendara cântăreață nu mai este printre noi, va trăi pentru totdeauna prin moștenirea pe care a lăsat-o în urmă, muzica ei.

Soțul Tinei, Erwin Bach, intenționează să transforme proprietatea lor pitorească de 58 de milioane de lire sterline din Stäfa (Elveția), un „refugiu de weekend”, într-un muzeu captivant care va onora și va celebra viața legendarei embleme muzicale.

Această proprietate se află la doar o jumătate de oră de conacul lor somptuos de pe malurile senine ale lacului Zurich, unde cuplul a locuit împreună în ultimul deceniu.

Brownsville, orașul în care Tina Turner și-a petrecut o mare parte din anii de formare, ia în considerare instalarea unei statui în onoarea ei în Heritage Park, în apropierea liceului pe care Tina l-a frecventat.

Chiar dacă vedeta a părăsit orașul la 16 ani, când bunica ei a murit, acesta a rămas o parte integrantă a istoriei Tinei și găzduiește deja Muzeul Tina Turner.

„Când Tina a urcat pe scenă, era stăpână pe ea. Vrem ca această statuie să reprezinte această pasiune. Tina a fost o sursă de inspirație pentru întreaga lume… ea le-a arătat oamenilor din Brownsville că, indiferent de unde începi, povestea ta despre unde ajungi este a ta”, a explicat el, scrie Bright Side.

Tina Turner a obținut un mare succes în carieră și și-a găsit fericirea în viața sentimentală. În ciuda faptului că prima căsătorie s-a încheiat cu un divorț, ea s-a bucurat de o viață fericită alături de cel de-al doilea soț, care chiar i-a donat unul dintre rinichii săi pentru ca ea să poată trăi mai mult.

A apărut ediția de IUNIE a revistei Avantaje, luna Iiei românești coborâte până în vremea modernă tocmai din cultura Cucuteni și cu denumirea derivată de la latini. Această piesă vestimentară cizelată în veacuri de tradiție este piesa cult, piesa capodoperă din portul nostru popular, despre care se zice că aduce noroc, atrage pețitorii și protejează de spiritele rele și a devenit faimoasă în toată lumea prin geniala denumire şi reprezentare pe care i-a oferit-o inegalabilul Henri Matisse: „la blouse roumaine’ fiind reinterpretată ulterior de aproape toți marii designeri de modă ai lumii.
Iar Ziua Internațională a Iiei se sărbătorește imediat după începutul verii astronomice, în aceeași zi cu cea a zânelor Sânziene, în 24 iunie, ca un simbol al norocului, dar și al fericirii și feminității celei care o poartă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete