Theodor Andrei, reprezentatul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului la școală: „Mă jigneau, mă făceau prost, mă înjurau cu fiecare ocazie”

În mai, la Liverpool, Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023. Tânărul nu are mari emoții pentru reprezentația lui, nici pentru Bacalaureat, căci este clasa a XII-a. Într-un interviu pentru Libertatea, tânărul în vârstă de 19 ani a făcut dezvăluite despre el, a spus cât a suferit în școală.

A suferit pentru că a fost victima bullying-ului. „Între clasa a V-a și clasa a VI-a am descoperit lumea festivalurilor de muzică. Văzând că acolo sunt apreciat și că reușesc să mă dezvolt în direcții în care școala nu mă ajută, în sensul în care simțeam că fac cu adevărat ceva pentru visurile mele, am început să pun muzica pe primul loc, să iau totul în serios și să las școală pe locul doi.

Ulterior, majoritatea colegilor mei au început să radă de mine spunându-mi că fac muzică de bătrâni, că o să mor de foame, că jurații din festivaluri sunt plătiți să mă mintă că sunt talentat, că părinții mei plătesc ore de canto degeaba că nu am voce…și fiind în creștere m-au pus pe gânduri lucrurile astea și ușor-ușor stima mea de sine care abia lua naștere se prăbușea. Primele mele melodii originale au fost subiect de batjocură un an întreg, clipurile mele de pe YouTube în care cântăm, aveam rezultate din ce în ce mai bune cu muzica și brusc colegilor mei nu le mai convenea nimic. Ba nu era bine cum mă îmbrăcăm, ba nu era bine părul – de ce ai părul scurt dacă faci muzică rock?' – apoi mi-am lăsat părul să crească – arăți că o față, sigur îți plac băieții -. Asta auzeam zilnic', a povestit tânărul.

Și a continuat: „Mă jigneau, mă făceau prost, mă înjurau cu fiecare ocazie și eu am încercat să ignor și am tot încercat până când la un moment dat am ripostat. Și nu am fost violent, că eram și mic de statura și slab, am făcut o piesă în care îmi vărsăm frustrările pe care mi le cauzaseră. Am trimis piesa asta doar la 2 persoane, apropiate mie de altfel, în dimineața în care am făcut-o. Când am ajuns la școală, toată lumea avea piesa, toată lumea mă judeca și am ajuns să fiu prins în parc, amenințat cu bătaia și înconjurat de băieți mai mari cărora doar le răspunsesem în felul meu.

Am reușit destul de greu să scap, am fost copleșit de frică, neironic am crezut că o să mor, dar m-am făcut mic și i-am lăsat să mă amenințe. Au țipat la mine și mi-au vorbit urât, nu m-au mai bătut, dar m-au scuipat și au plecat. Am foarte clar imaginea în cap și s-ar putea să fie destul de scârboasă, dar adevărul e că aveam ochelarii plini de scuipat când i-am văzut plecând și abia atunci am zis că trebuie să șterg tot episodul asta din viața mea, să mă deschid către părinții mei să le povestesc cele întâmplate și încet-încet am reușit să fiu mai stăpân pe mine și să nu mai cad că o victima ușoară. Nu îmi vine să cred că am povestit asta, am încercat mult timp să uit, dar sper că povestea mea să ajute măcar o persoană să nu treacă prin traumele prin care am trecut eu'.

theodor-andrei-eurovision-2023-5SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Totodată, în același interviu, artistul a mai dezvăluit cum stau pregătirile pentru Bacalaureat, care va avea loc în iunie, iar el în mai e la Eurovision. „E adevărat că prioritizez Eurovisionul acum pentru că este o responsabilitate mai mare. Răspund pentru fiecare vot pe care l-am primit și lucrez alături de echipa mea și echipa TVR la un moment cel puțin memorabil.

Bacalaureatul este ceva ușor, este adevărat că sistemul precar de învățământ cere învățarea pe de rost a unor informații preponderent inutile mai departe în defavoarea formulării unei opinii pertinente despre un anume subiect, dar o să o scot la capăt și cu examenele astea și voi merge mai departe', a mai zis el.

Eurovision Song Contest 2023 se va desfăşura în Marea Britanie, la Liverpool, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete