Tapetul – crezi că își are locul în casa ta?

În urmă cu câteva secole, tapetul era un simbol al eleganței și al statului social ridicat. În prezent, tapetul începe din nou să își facă apariția în casele a multora dintre noi, fiind acum un simbol al gusturilor sofisticate.

Motivul pentru care tapetul a dispărut din atenția noastră o perioadă destul de lungă are legătură mai mult cu experiențele noastre din trecut. Mulți dintre noi ne-am confruntat cu un tapet vechi, de care cu greu am scăpat și ne-am promis că vom evita tapetul pe viitor. Totuși, opțiunile moderne de tapet ne încântă cu caracteristicile lor pe care, pur și simplu, nu le putem reproduce cu vopsea. 

Alegerea tipului potrivit de tapet poate transforma orice încăpere. Alegând un stil modern și având grijă să îl montăm corespunzător, putem reîmprospăta decorul locuințelor noastre. Iată câteva lucruri de luat în considerare pentru a vă decide mai ușor dacă tapetul este potrivit sau nu pentru propria locuință:

Cu tapetul potrivit, puteți crea un perete de accent. Modelele de tapet de astăzi nu mai au nimic în comun cu tapetul bunicilor noștri. Tendințele actuale indică realizarea unui perete de accent, folosind un model vibrant de tapet. Dată fiind varietatea atât de amplă, puteți găsi un model de tapet care se potrivește perfect cu stilul personal și care reușește să creeze o atmosferă confortabilă. Dacă aveți o locuință amenajată în stil modern, optați pentru un tapet cu animale. Modelele tropicale și vegetale sunt potrivite ca accente pentru camerele contemporane. Utilizarea tapetului este acceptabilă în aproape orice cameră a casei, permițând nenumărate posibilități. 

Aveți la dispoziție o varietate de tipuri de tapete. Tipul de tapet pe care îl alegeți este foarte important. Pentru a determina ce tip este cel mai potrivit, luați în considerare camera unde îl veți aplica. Un tapet flori este potrivit pentru dormitor, dar și pentru baie. De exemplu, un tapet cu flori din vinil este cel mai recomandat pentru zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi baia sau bucătăria. O altă alegere ideală pentru băi sau bucătării este tapetul acoperit cu acril sau vinil. La rândul său, tapetul în relief are o suprafață de design proeminentă și solicită o pastă specială pentru aplicare. Dacă sunteți în căutarea eleganței, optați pentru un tapet cu textură de catifea. Un alt model superb de tapet este cel cu aspect metalic, care oferă iluzia unei încăperi mai spațioase. 

Tapetul realizat din materiale naturale, cum ar fi bambus, este o opțiune ecologică și care oferă un aspect unic pereților. Tapetul detașabil este cel mai recomandat celor indeciși, dar și celor care stau în locuințe închiriate, deoarece se aplică ușor, se îndepărtează la fel de ușor și vine în multe stiluri. 

Tapetul este ușor de întreținut. Multe persoane cred că tapetul este greu de întreținut și de curățat, dar opțiunile moderne de tapet sunt lavabile. Tapetul este durabil, iar longevitatea sa poate depăși chiar și 15 ani, dacă este îngrijit corespunzător.  

Sursa de imagine: Dovido.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial