Stella Adam, doctorița fashion. Povestea unei vieți ieșite din comun

doctorita fashion stella adam

S-a născut la capătul lumii, în Siberia, a salvat vieţi în Afganistan, este medic stomatolog şi are unul dintre cele mai vizitate bloguri de modă. Nu sunt două femei, este doar una: Stella Adam, doctoriţa bloggeriţă.

Are o viaţă ieșită din comun şi ar putea uşor să scrie un roman despre asta. Profesia îi cere să aibă grijă de zâmbetul oamenilor, iar pasiunea o îndeamnă să scrie despre frumuseţe şi despre arta de a se îmbrăca cu stil.

Arată ca o visătoare liniştită şi învăluită într-un aer misterios, dar este un medic de un profesionalism desăvârşit şi cu nervi de oţel. De o sinceritate nonconformistă, ca mai toţi timizii, Stella recunoaşte direct că, da, este o pasionată care şi-a dorit din toată inima să fie cea mai bună în tot ceea ce face.

A învăţat ani grei şi lungi şi le-a făcut pe toate, uite aşa, singură, când şi cum a hotărât ea că e mai bine: a mers şi la război, a terminat şcoala de muzică, dar şi facultatea de medicină, a făcut teatru şi dans, a iubit profund şi a trăit pierderea adusă de o căsnicie destrămată. Ştie tot ce se poate şti despre stomatologie şi chirurgia maxilo-facială, despre albirea dentară, ortopoziţii şi îndreptarea danturii, dar şi despre culori, linii, tăieturi, ţinute de seară şi de zi, gusturi, design şi texturi.

Medic de o viaţă

A citit cât pentru o viaţă. A scris şi scrie. Gânduri, filozofie, uneori poeme… Iar blogul ei de fashion a împlinit şapte ani. Şapte ani de frumuseţe şi o viaţă măsurată în câteva cuvinte: „Fiecare capitol din viață, bun, rău, este un dat și poate asta e frumos: că rămânem cu amintiri. Amintiri frumoase ori mai puțin frumoase, dar din asta s-a clădit viața mea, ca a tuturor celorlalţi, de altfel.

Stomatologia a fost alegerea mea personală, știam încă din generală că voi fi medic stomatolog şi m-am şi pregătit singură pentru examenele de admitere. Cum tata e chirurg maxilo-facial, sigur că asta m-a influenţat, de mică m-am învârtit în mediul ăsta și niciodată nu m-am gândit că voi face altă meserie.

Aveam și preocupări artistice: am terminat, în paralel cu studiile, cursuri muzicale, de dans, de teatru, dar toată copilăria, trăită în ținutul Zabaikalie, în Siberia, lângă lacul Baikal, dar şi mai târziu, în drumurile prin Turkmenistan, Uzbekistan sau în Germania, eram mereu în preajma tatălui meu prin spitale, pentru că iubeam profesia încă de atunci.

Operaţii pe linia frontului

Experienţa ulterioară s-a dovedit a fi bogată şi pe măsura pasiunii mele: am fost medic militar, am făcut operații complicate, am salvat vieți… Încă din facultate zburam de trei-patru ori pe an la Tashkent (capitala Uzbekistanului), unde operam cot la cot cu alți medici din secția de chirurgie maxilo-facială a Spitalului Militar, principala unitate medicală din Asia Mijlocie.

După facultate am revenit acolo și am lucrat în echipă cu cei mai buni medici militari. A fost o perioadă teribil de grea, dar şi frumoasă. Grea, pentru că lucram acolo, «la foc continuu», uneori cu ture duble şi triple, de zi și noapte, erau urgenţe, făceam operații grele şi salvam oameni.

Frumoasă, pentru că m-a întărit, am învățat multe şi am câştigat prieteni pe viaţă şi colegi, şi chiar foarte mulți pacienți din diferite țări <>, oameni cu care țin legătura și acum, chiar dacă au trecut ani buni'.

Între drumuri, o iubire, o căsnicie şi venirea pe lume a băiatului ei, frumoasa doctoriţă a avut şi câteva misiuni medico-militare în teatrul de război din Afganistan, pe care le-a dus la capăt fără să dea înapoi. Iniţial, spune Stella, a avut emoţii fiindcă era una dintre puţinele femei care îndrăzneau să meargă acolo, dar şi-a spus că, dacă alţii pot, poate şi ea.

În Afganistan, la începutul misiunilor, teama trăia alături de ea. Era teama de atentate, de situaţii-limită, teama de atacuri şi teama aceea care îi spunea, privind victimele exploziilor, trupurile rănite, culese şi aduse la spital: „Puteam fi eu!'.

Citește continuarea în pagina următoare

Fashion doctor

stella adam

Dar foarte repede, munca, operaţiile în care intra ca într-un carusel al oboselii, salvarea vieţii celor răniţi, a înlocuit temerile cu datoria. Nu mai era vreme să-ţi fie teamă. Şi, la urma urmei, povesteşte doctoriţa, nu poţi sta luni întregi să te tot gândeşti: „Dacă mi se întâmplă ceva?'. „Și așa s-au petrecut lucrurile în viața mea, din Siberia până în România, unde am ajuns prin anii 2000. Aşa a fost să fie.

La început, în România a fost tare greu, nu știam aproape deloc limba română, vorbeam doar rusă, dar calificările mele în stomatologie şi profesionalismul medical m-au ajutat şi am găsit repede un cabinet în zona centrală, unde patronii mi-au dat încredere și nu i-am dezamăgit. Am învățat limba română singură, serile, cu ajutorul fiului meu, al colegilor și chiar al pacienţilor mei, care au continuat să vină să-i tratez chiar şi peste ani, când m-am mutat la alt cabinet'.

Când aduce vorba despre pasiunea ei, moda feminină, ochii-i devin extrem de serioşi: „modnitza-fashiondoctor', blogul de modă, s-a născut în urmă cu şapte ani, din pasiunea Stellei pentru tot ce ţine de beauty şi fashion, pe care o are din copilărie, şi din dorinţa de a împărtăşi cu alte femei această pasiune: „Când am început blogul de modă şi frumuseţe, era vorba de o pasiune personală într-un domeniu unde voiam să spun, să aflu, să învăț şi, la rândul meu, să-i învăț şi pe alții.

Voiam să fie un jurnal sincer al propriilor pasiuni și experiențe, Să împărtășesc cu mii de alte femei detalii, gânduri, idei, trăiri despre tot ce e frumos şi despre ceea ce ne preocupă: fashion, beauty, lifestyle, cu mii de alte femei. Reuşita m-a uimit şi pe mine, n-am crezut niciodată că blogul meu va avea un asemenea succes şi că va fi citit de atâta lume.

Şi iată că şapte ani au trecut rapid și pot să spun că nu pot trăi o zi fără să scriu ceva. Primul meu susținător și sfătuitor a fost chiar fiul meu, Stanislav, care și acum îmi face poze pentru blog, dar toată familia mea mă citește și mă susține.

Mi s-a întâmplat să mă recunoască lumea pe stradă sau în locuri publice și să-mi spună cuvinte frumoase, primesc des e-mailuri în care femeile îmi spun că, datorită blogului meu, au descoperit un produs minunat sau că le-am dat o idee de outfit, de o ţinută, sau pur şi simplu că îmi citesc cu drag şi interes articolele.

Şi mă bucur enorm că am reuşit să «cuceresc» publicul şi să transmit dincolo de computer nu doar informaţia, ci şi emoţia din sufletul meu. Ceea ce, îmi spun, este foarte important şi înseamnă mult pentru mine. O să continui desigur să scriu şi, poate, cu ajutorul cititoarelor mele, în curând blogul va deveni site.

El este pentru mine un hobby și, da, cred că orice femeie trebuie să aibă în viață și alte pasiuni în afară de profesie și viața de familie, aşa cum se îmbină la mine, iată, profesia de medic stomatolog și multe alte pasiuni. Acum, şi viața mea personală este mai liniștită: am divorţat anul trecut, încerc să mă echilibrez sufletește, am călătorit, am încercat să depășesc momentul.

Sper să fiu fericită, visez să lansez propria mea colecție de rochii, cred în dragoste și sunt sigură că mă așteaptă momente frumoase. Multă lume mă întreabă cum găsesc timp pentru toate astea… Simplu, cu iubire. Iubesc ceea ce fac şi cred că asta se vede'.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: arhiva personală a Stellei Adam

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre