Stella Adam, doctorița fashion. Povestea unei vieți ieșite din comun

doctorita fashion stella adam

S-a născut la capătul lumii, în Siberia, a salvat vieţi în Afganistan, este medic stomatolog şi are unul dintre cele mai vizitate bloguri de modă. Nu sunt două femei, este doar una: Stella Adam, doctoriţa bloggeriţă.

Are o viaţă ieșită din comun şi ar putea uşor să scrie un roman despre asta. Profesia îi cere să aibă grijă de zâmbetul oamenilor, iar pasiunea o îndeamnă să scrie despre frumuseţe şi despre arta de a se îmbrăca cu stil.

Arată ca o visătoare liniştită şi învăluită într-un aer misterios, dar este un medic de un profesionalism desăvârşit şi cu nervi de oţel. De o sinceritate nonconformistă, ca mai toţi timizii, Stella recunoaşte direct că, da, este o pasionată care şi-a dorit din toată inima să fie cea mai bună în tot ceea ce face.

A învăţat ani grei şi lungi şi le-a făcut pe toate, uite aşa, singură, când şi cum a hotărât ea că e mai bine: a mers şi la război, a terminat şcoala de muzică, dar şi facultatea de medicină, a făcut teatru şi dans, a iubit profund şi a trăit pierderea adusă de o căsnicie destrămată. Ştie tot ce se poate şti despre stomatologie şi chirurgia maxilo-facială, despre albirea dentară, ortopoziţii şi îndreptarea danturii, dar şi despre culori, linii, tăieturi, ţinute de seară şi de zi, gusturi, design şi texturi.

Medic de o viaţă

A citit cât pentru o viaţă. A scris şi scrie. Gânduri, filozofie, uneori poeme… Iar blogul ei de fashion a împlinit şapte ani. Şapte ani de frumuseţe şi o viaţă măsurată în câteva cuvinte: „Fiecare capitol din viață, bun, rău, este un dat și poate asta e frumos: că rămânem cu amintiri. Amintiri frumoase ori mai puțin frumoase, dar din asta s-a clădit viața mea, ca a tuturor celorlalţi, de altfel.

Stomatologia a fost alegerea mea personală, știam încă din generală că voi fi medic stomatolog şi m-am şi pregătit singură pentru examenele de admitere. Cum tata e chirurg maxilo-facial, sigur că asta m-a influenţat, de mică m-am învârtit în mediul ăsta și niciodată nu m-am gândit că voi face altă meserie.

Aveam și preocupări artistice: am terminat, în paralel cu studiile, cursuri muzicale, de dans, de teatru, dar toată copilăria, trăită în ținutul Zabaikalie, în Siberia, lângă lacul Baikal, dar şi mai târziu, în drumurile prin Turkmenistan, Uzbekistan sau în Germania, eram mereu în preajma tatălui meu prin spitale, pentru că iubeam profesia încă de atunci.

Operaţii pe linia frontului

Experienţa ulterioară s-a dovedit a fi bogată şi pe măsura pasiunii mele: am fost medic militar, am făcut operații complicate, am salvat vieți… Încă din facultate zburam de trei-patru ori pe an la Tashkent (capitala Uzbekistanului), unde operam cot la cot cu alți medici din secția de chirurgie maxilo-facială a Spitalului Militar, principala unitate medicală din Asia Mijlocie.

După facultate am revenit acolo și am lucrat în echipă cu cei mai buni medici militari. A fost o perioadă teribil de grea, dar şi frumoasă. Grea, pentru că lucram acolo, «la foc continuu», uneori cu ture duble şi triple, de zi și noapte, erau urgenţe, făceam operații grele şi salvam oameni.

Frumoasă, pentru că m-a întărit, am învățat multe şi am câştigat prieteni pe viaţă şi colegi, şi chiar foarte mulți pacienți din diferite țări <>, oameni cu care țin legătura și acum, chiar dacă au trecut ani buni'.

Între drumuri, o iubire, o căsnicie şi venirea pe lume a băiatului ei, frumoasa doctoriţă a avut şi câteva misiuni medico-militare în teatrul de război din Afganistan, pe care le-a dus la capăt fără să dea înapoi. Iniţial, spune Stella, a avut emoţii fiindcă era una dintre puţinele femei care îndrăzneau să meargă acolo, dar şi-a spus că, dacă alţii pot, poate şi ea.

În Afganistan, la începutul misiunilor, teama trăia alături de ea. Era teama de atentate, de situaţii-limită, teama de atacuri şi teama aceea care îi spunea, privind victimele exploziilor, trupurile rănite, culese şi aduse la spital: „Puteam fi eu!'.

Citește continuarea în pagina următoare

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Povestile voastre