Spune stop violenței în familie!

Carmen Alina Bătinețu e una dintre multele victime ale violenței domestice. Ea a reușit să își croiască o nouă viață.

carmen batinetu

“Am locuit sub același acoperiș cu un om care m-a agresat fizic și verbal. A fost o relație eșuată, din care au rezultat doi copii – unul are, în prezent, 13 ani, iar celălalt urmează să împlinească 16 ani. Am ales să mă despart de cel care îmi făcea foarte mult rău, fiindcă eram prinsă într-un lanț al agresiunilor zilnice.

În urma unei căderi de calciu foarte grave, cauzată de stres, am ajuns la un medic din București și abia după trei luni de zile mi-am revenit. Având aceste probleme de sănătate, am hotărât să divorțez. Necazurile nu s-au oprit aici. Când am vrut să îmi refac viața, după 5 ani de la divorț, am avut nenorocul să întâlnesc un alt barbat, unul care avea să devină un tată alcoolic pentru cel de-al treilea copil – fiica mea, acum în vârsta de 1 an și 8 luni.

S-a dovedit a fi și un tată iresponsabil, care nu a vrut să își recunoască fata din proprie inițiativă, ci numai pe cale juridică. Am luat-o de la capăt și am făcut tot posibilul să mă îndepărtez și de acest bărbat. Pentru mine, copiii mei sunt cel mai important lucru și aș face orice pentru a-i proteja, a le oferi siguranță și a-i crește într-un mediu potrivit. Nu regret nici o clipă alegerea.”

Doamna Bătinețu a fost premiată la Gala Demnității, alături de alte 14 persoane care au avut curajul de a alege să își croiască un drum nou pentru o viață mai bună.

stop violentei in familie

1 din 5 femei din România este agresată în propria familie

✱ În România, la fiecare 30 de secunde,  o femeie este abuzată fizic sau verbal.

✱ 1 din 5 femei (17,8%) din România au declarat că au fost supuse, de-a lungul vieții, unui tip de violență.

✱ Dintre victimele violenței domestice, aproape toate (93%) au fost pălmuite și/ sau lovite cu piciorul, iar jumătate dintre acestea au fost trântite de perete sau podea. 16% dintre acestea au fost chiar lovite cu un cuțit sau alt obiect.

✱ În ultimii ani, s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de violență domestică, mai mult de 800 de femei decedând în urma abuzurilor la care au fost supuse.

Foto: Thinkstock
Datele sunt extrase din cercetarea națională privind violența în familie și la locul de muncă
realizată de centrul Parteneriat pentru egalitate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate