Sisteme de comandă, control și protecție de care putem avea nevoie în locuință

Sistemele de protecție rezidențială sunt proiectate pentru a oferi siguranță în locuința dumneavoastră. Acestea pot include caracteristici precum detectoare de mișcare, camere de supraveghere, senzori de fum, alarme de încălzire, sisteme de control acces și sisteme de monitorizare a securității prin intermediul unei aplicații mobile.

– Detectoarele de mișcare, care sunt cele mai comune caracteristici ale unui sistem de protecție rezidențială și care pot fi utilizate pentru a detecta mișcarea în interiorul carei sau în jurul casei. Aceste detectoare pot fi conectate la o alarmă care poate suna atunci când este detectată mișcare sau alternativ pot fi conectate la o companie de monitorizare a securității, care poate contacta poliția în caz de nevoie.

– Camerele de supraveghere, care pot fi utilizate pentru a monitoriza activitatea din jurul casei și care pot fi accesate și vizualizate prin intermediul unei aplicații mobile sau prin intermediul unui sistem de monitorizare a securității.

– Senzorii de fum, care pot detecta fumatul sau alte semne de incendiu și pot declanșa astfel o alarmă sau pot contacta serviciile de pompieri în caz de nevoie.

– Sistemele de control acces. Acestea pot fi utilizate pentru a limita accesul la anumite zone din casa noastră, cum ar fi o zonă de depozitare sau un spațiu de lucru. Acestea pot include caracteristici precum cititoare de amprente sau carduri de acces.

– Sistemele de monitorizare a securității prin intermediul unei aplicații mobile pot oferi o modalitate ușoară de a monitoriza și controla sistemele de protecție rezidențială de la distanță.

– De asemenea, sistemele de protecție rezidențială pot include caracteristici precum sisteme de închidere inteligente, care permit controlul accesului la casă prin intermediul unei aplicații mobile sau prin intermediul comenzi vocale. Acestea pot fi programate pentru a se încuia sau debloca automat în funcție de programul dumneavoastră sau pot fi controlate manual de la distanță.

– Nu în cele din urmă, sistemele de supraveghere a energiei, care monitorizează utilizarea de energie și pot automatiza anumite funcții precum iluminatul și sistemele de climatizare, pot ajuta la a reduce costurile cu energia și la protejarea mediului.

Există o varietate de opțiuni și configurații disponibile pentru sistemele de protecție rezidențială, iar alegerea celui mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră depinde de mărimea și configurația casei dumneavoastră, precum și de nivelul de protecție pe care doriți să îl obțineți.

Toate acestea funcționează însă la capacitate maximă numai atunci când avem și o instalație electrice bine pusă la punct, care să conțină toate elementele necesare pentru alimentarea dar și protecția consumatorilor. În acest sens, dacă dorim să integrăm un anumit sistem în locuință noastră, este bine să o facem încă din stadiul în care este realizata și instalația electrică astfel încât sistemul să fie în mod direct legat la în stalatie și astfel, să nu mai fine nevoie să-l alimentăm ulterior prin alte procedee sau să realizăm după alte modificări la rețeaua electrică și în cadrul tabloului de control. Aspectele esențiale sunt așadar să ne asigurăm că avem un buget suficient de mare pentru a obține conceptul de „locuință inteligentă', dar fiind faptul că nu doar sistemele în sine și și elementele de tip electric și electronic costă mai mult, de la siguranțele de protecție și conductori până la întrerupătoarele, prizele și sistemele de iluminat pe care urmează să le folosim, atât prin contact direct cât și prin intermediul diverselor aplicații ale lor.

În mod clasic, o instalație electrică comună este compusă din câteva elemente de baza, asemeni panoului de control, numit și tablou sau panou de distribuție, cabluri și conductori, conectori, dispozitive de protecție precum siguranțe, prize și întrerupătoare, sisteme de iluminat. La acestea se pot adaugă și sisteme de măsură și monitorizare, acolo unde se dorește asta.

Cele mai importante sunt fără îndoială siguranțele de protecție, care au capacitatea de a opri un sistem dacă se constată anomalii. Acestea trebuie alese cu grija, la un amperaj potrivit, care să nu fie prea mic dar nici prea mare astfel încât un supracurent sau un scurtcircuit să nu fie sesizate și astfel, instalația pe care o controlează acea siguranță să fie afectată alături de consumatorii pe care îi alimentează.

Cele mai importante astfel de tipuri de siguranțe sunt:

– Siguranță de current, care protejează instalațiile împotriva supratensiunilor și a scurtcircuitelor, adică atunci când curentul este mai mare decât valoarea normală, numită valoare nominală

– Diferențialul, care are rolul de a detecta scurgerile accidentale de curent ce pot apărea în rețea, datorate cablurilor sau elementelor defecte

Siguranță limitator de tensiune, care este utilizata cu scopul de a limita valorile supratensiunii ce poate apărea într-o instalație electrică

– Siguranță de protecție la incendiu care, după cum ne putem da seama și după nume, detectează posibilele incendii ce pot apărea la nivelul unei instalații iar activarea să vă opri alimentarea sistemului electric cu curent.

Există după cum știm, foarte multe magazine de unde putem cumpără produse electrice, atât specifice realizării unei instalații electrice cât și de altă natură. Partea bună este că în multe cazuri, electricienii consultă clienții în ceea ce privește produsele pe care ar fi mai bine să le cumpere și să le folosească, asta și în funcție de bugetul acestora. Magazinul Electriceconstructii.ro oferă în acest sens o gamă foarte variată de produse din categoria electricelor, potrivite atât pentru sectorul rezidențial cât și cel comercial sau industrial, printre altele.

Putem concluziona astfel că nu este nici ieftin și nici ușor să ne realizăm o locuință perfectă, modernă și sigură dar că putem face asta alegând furnizorii potriviți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial