Simona Voicescu, Femeia anului 2015 pentru Advocacy și prevenirea violenței în familie

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Simona Voicescu a făcut istorie pe 23 decembrie 2015, cand a fost promulgată legea 217/2003, prin care ordinul de protecție se emite în 72 de ore. Președinta Asociației Necuvinte a continuat să se implice în activitatea de limitare și prevenire a violenței domestice, prin crearea unui sistem eficient prin care acordă ajutor în regim de urgență victimelor.

Nu o vedeți la televizor, nu o veți găsi pe străzi la marșuri, nu „țipă' pentru eliminarea violenței asupra femeilor – ea doar acționează. Este o femeie a faptelor concrete, nu a vorbelor, a lucrurilor duse până la capăt, nu a jumătăților de măsură.

În iulie 2016, ES doamna ambasador a Israelului, Tamar Samash, i-a înmânat un grant pentru a continua activitatea la Asociația Necuvinte în campania „Aripi frânte'.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeii, Simona Voicescu a organizat, împreună cu Ambasada SUA, un seminar dedicat jurnaliștilor și liceenilor interesați de fenomenul prevenirii violenței domestice. Documentarul „Aripi Frânte' prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgșor.

Campania continuă cu o campanie națională de conștientizare prin afișe care vor fi prezente în toate scările de bloc, conținând informații utile pentru victimele violenței.

Categoria Advocacy și prevenirea violenței în familie  a fost propusă și susținută de AVON Campania Respectului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro