Sanda Ladoși, decizie radicală luată pentru copiii ei: „Am încercat ca impactul să fie cât mai mic”

Sanda Ladoși este una dintre cele mai cunoscute cântărețe din România. La un moment dat, acesta s-a retras din lumina reflectoarelor pentru a se ocupa de familia sa. Artista este căsătorită de mai bine de 20 de ani și are doi copii.

Sanda Ladoși este o femeie împlinită pe toate planurile. Aparițiile sale publice au fost destul de rare în ultimii ani, mai ales de când s-a decis să se ocupe mult mai intens de educația copiilor săi. Artista și-a transferat copiii în sistem homeschooling și potrivit spuselor acesteia, a fost cea mai bună decizie pentru a avea o cursivitate în educație.

„Deocamdată homeschooling-ul nu este reglementat în România, deși nu cred că ar fi fost deloc rău să existe o școală acasă reglementată, ca acei copii care au fost vitregiți de situație să poată beneficia de cursivitate în educație. Pentru mine a fost foarte simplu să-i transfer în homeschooling, pentru că la școala la care învață ei există un astfel de sistem internațional. Funcționeză foarte bine de ceva timp și din foarte multe puncte de vedere este avantajos', a declarat cântăreața pentru Click!.

Bineînțeles, Sanda Ladoși a expus și unul dintre dezavantajele majore ale acestui tip de cursuri și anume lipsa de socializare. Cu toate acestea, soluții s-au găsit pentru ei, astfel că anumite activități din programa școlară implică prezența copiilor fața în față în locuri decise de profesori și părinți.

„Singurul lucru este că cei sunt vitregiți de societatea din școală, dar amândoi copiii fac activități extrașcolare și atunci încerc să le echilibrez. Au activitățile acelea, vin copii la noi, mai merg ei la alți copii. Au ieșirile lor, totuși să nu se rupă, asta e scopul', a mai spus Sanda Ladoși.

Cât despre motivele deciziei sale, artista a mărturisit că i s-a părut incertă situația de la noi din țară de când a venit pandemia. Fiind învățătoare, ea a știut exact cât de dificil este ca cei doi copii să participe la ore online, să acumuleze cunoștințele specifice vârstei și ce impact psihologic negativ vor avea toate aceste lucruri asupra lor.

„Homeschooling-ul de multe ori poate fi bine-venit, însă nu știu dacă la ai mei este cel mai potrivit, la vârsta lor, dar a fost o soluție de urgență pentru a continua școlarizarea coerent. Fiindcă ba îi duceau la școală, ba nu, ba online, ba nu, iar aceste lucruri nu sunt bune.

Eu la bază sunt învățătoare, iar chestiile acestea sunt foarte frustrante și mai ales la cei mici. Eu nu știu cum au făcut școală, să-ți pună stiloul în mână și tu să faci online. Am încercat ca impactul să fie cât mai mic, dar până la urmă fac cât pot. Ei se vor întoarce la școală în condițiile în care vom avea viață normală', a dezvăluit Sanda Ladoși pentru sursa mai sus menționată.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete