Ruxandra și Beatrice Galeriu, vieți la indigo

ruxi si betty

Ruxandra şi Beatrice, nepoatele gemene ale părintelui Galeriu, au cucerit marile scene ale lumii cântând mereu împreună, iar vocile lor ne-au legat sufleteşte de toate colţurile Pământului. Povestea succesului lor e aceea a două vieţi „dublate, cu sentimente şi trăiri identice şi a unor alegeri făcute pentru totdeauna.

E foarte posibil ca traiul celor două artiste să pară a fi o fierbere continuă. Între două plecări la concerte, un avion la Roma şi unul la Londra, nişte discuţii pentru un alt concert şi o nominalizare, încap şi repetiţiile, şi înregistrările, şi scrisul texului, apoi orele de studiu şi câteva demo-uri.

Suflet de 20 de ani

Peste toate îşi mai fac loc săptămânal încă vreo câteva invitaţii la evenimente, dar şi ieşirile la cumpărături, fiindcă trebuie şi ele, şi desigur întâlnirile cu prietenii, un timp rezervat pentru familie şi plimbările de relaxare cu micul Chris. Unde să mai încapă şi un reporter, m-am întrebat, uimit că, la 43 de ani, cele două surori au sufletul şi energia de la 20.

Am aflat însă, după ce le-am cunoscut, că încape acolo şi un reporter, şi am pornit să le aflu povestea: „Visam din copilărie la o carieră muzicală, dorință insuflată de mama noastră, care a fost solista Teatrului de Estradă al Armatei, Doina Cărpiniș.

De la vârste foarte fragede eram mereu cu ea la spectacole, prin turnee…, spune Beatrice, iar Roxi adaugă: „La repetiţii eram pe scenă, iar în timpul spectacolelor, în culise, la cabine sau în sală când eram prea neastâmpărate și nu ne mai lăsa în spatele cortinei, acolo unde nouă ne plăcea cel mai mult, desigur. Cele două surori se completează perfect – parcă una ştie exact ce gândeşte şi simte cealaltă.

De fapt, constat, este dificil şi să le deosebeşti dacă nu ţii minte mici detalii de machiaj, fiindcă seamănă ca şi cum ar fi copiate la indigo. Au ochii la fel, au aceeaşi înălţime, trăsăturile şi silueta sunt identice, zâmbesc la fel, merg la fel, au aceleaşi gesturi calde şi fermecătoare şi acelaşi ton al vocii.
Să discuţi cu ele e o aventură întreagă. La fiecare frază trebuie să întrebi „tu cine eşti? şi să notezi cine ce a spus cutare lucru.

Inevitabil însă, constaţi că undeva ai pierdut şirul: Roxy a zis ceva, Betty – altceva, sau invers? Nici nu mai ştii, aşa că, hai s-o luăm de la capăt!

ruxi si betty galeriu

Binecuvântarea

„Am absolvit cursurile Școlii populare de artă la clasa Mihaelei Runceanu, iar în 1989 am mers într-un turneu în Turcia, organizat de Ministerul Turismului. Cu o descendenţă ilustră, cele două gemene au intrat repede în atenţia presei tabloide, dar ele şi-au urmat drumul dat de talentul lor muzical: „Bunicul nostru, părintele Galeriu, a fost reticient la început, dorea mai degrabă să evoluăm în corul bisericii unde era paroh.

Dar văzând evoluția ulterioară, a agreat cariera artistică şi noi ştim că am avut și binecuvântarea lui și că el, mama și tata ne veghează în continuare de sus și se bucură că ne facem meseria cu pasiune și dedicare.

În 1993, gemenele au hotărât să îşi încerce norocul peste graniţă. Şi au reuşit. Au devenit faimoase în toată lumea. „Atunci, la inițiativa soțului meu, care este și a fost de la început și managerul nostru, am format trupa The Twins şi am plecat într-un turneu în Japonia. Din trupă făceau parte Virgil Popescu și tânărul, la acea vreme, Ovi, cu care am păstrat o prietenie strânsă de-a lungul anilor și cu care colaborăm și acum adesea în concerte, spune Betty.

Citește continuarea pe pagina următoare

În jurul lumii

„Cei din Tokyo ceruseră o trupă cu o solistă, dar noi le-am sugerat o pereche, spunându-le că suntem soliste gemene, iar managerul hotelului a acceptat imediat şi a suplimentat bugetul afirmând: cum să separi niște surori gemene?!?. „De altfel, explică Beatrice, „ştim foarte bine că gemene în showbiz nu sunt foarte multe nici la nivel internațional, iar dacă și partea artistică este bine pusă la punct, ieși în evidență.

Succesul fulminant al „fetelor indigo în acel turneu din Japonia a avut efecte imediate, solicitările au curs pe bandă rulantă și au urmat 20 de ani de carieră spectaculoasă şi de viaţă fascinantă, aproape de jur împrejurul Terrei. Doi ani în Japonia, aproape patru în Dubai, cinci în China, un an în Hong Kong, apoi Indonezia, Singapore, Egipt şi încă multe ţări.

Concerte în marile lanțuri hoteliere Ritz Carlton, Hilton, dar şi turnee în singurul hotel de 7 stele: Burj Al Arab. Şi mai ales aplauze. Multe aplauze de la zeci de mii de spectatori, oameni obişnuiţi, dar şi celebrităţi de talie mondială.

Poveşti de iubire diferite

Iubite şi răsfăţate de public, gemenele Galeriu au trăit însă poveşti de iubire diferite. Beatrice are o căsnicie de durată cu Dany Cioacă, cel care este şi managerul trupei lor. După ce a încercat mulţi ani să devină mamă, visul i s-a împlinit cu opt ani în urmă; are un băiețel, Chris, care este acum elev la Liceul de muzică în clasa de pian.

ruxy, betty, chris

Ruxandra, în schimb, a căutat iubirea peste mări şi ţări, a trăit o poveste de dragoste clocotitoare alături de celebrul Sven Goran Erikkson, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Angliei, iar după despărțirea de acesta, a rămas singură multă vreme.

„Sunt genul de femeie extrem de sensibilă, care mă implic și dăruiesc tot într-o relație şi, pentru prima dată după mulţi ani, trăiesc acum un sentiment inedit alături de partenerul meu: simt că acesta îmi dăruieşte la fel cât dăruiesc și eu. Surâde. „Şi anul ăsta, iată, facem cununia civilă, un pas decisiv în viață noastră….

Mulţi spun că gemenii simt lucrurile altfel decât ceilalţi fraţi, că legăturile dintre ei sunt total deosebite. Că au un al nu ştiu câtelea simţ care detectează trăirile lor comune. Întreb dacă este aşa şi Ruxy-Betty, aşa cum am decis în sine-mi să le spun, fiindcă nu prea ştiu căreia dintre ele îi vorbesc, devin serioase: „Da, fără discuţie, există trăiri deosebite. La început, când eram micuţe, au fost întâmplări. Apoi, pe măsură ce am crescut şi am început să realizăm, să conștientizăm, au devenit simţăminte, trăiri.

Spun că e tare ciudat să explici acestea. Să simţi ceva, orice, că ţi-e teamă sau foame, că ai o nelinişte sau o supărare şi să constaţi că sora ta, aflată la mare distanţă de tine, simte exact în aceeaşi secundă aceleaşi lucruri. Că-i este frică ori foame, că e neliniştită sau tristă.

„Eu cred şi îmi închipui adeseori că suntem ca două radare îndreptate continuu unul spre altul. Crede-mă că fiecare dintre noi, oriunde s-ar afla, ştie întotdeauna ce face cealaltă. Dacă doarme sau dacă mănâncă, dacă râde ori dacă se plimbă', spune Ruxy.

O piaţă fără muzică adevărată

Acum, revenite în România, gemenele vor să cânte și pentru publicul de aici: „Avem piesele noastre (cum este cea mai nou-lansată: Destiny), compoziții în care ne regăsim muzical. Din păcate, pe piaţă asistăm la un regres componistic: deseori melodia lipsește cu desăvârșire și e înlocuită de hook-uri și foarte mult groove de tobe, iar armonic se limitează la niște relații banale și de aceea se aud foarte multe kitsch-uri, spune Ruxandra.

Avem şi un proiect pe segmentul de live: OVI &The Twins, dedicat celor care doresc să aibă la evenimente private și corporate entertaineri adevărați. Există acum o inflaţie de trupe, 90% fără prea mare legătură cu muzica și care au văzut în această nișă a showbiz-ului o oportunitate de a câștiga bani dintr-un hobby cu câteva repetiții și repertoriu de 20-50 piese… Realitatea e alta ca entertainer și cei mai mulți nu au habar de ea.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: Valentin Boboc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate