Ruxandra și Beatrice Galeriu, vieți la indigo

ruxi si betty

Ruxandra şi Beatrice, nepoatele gemene ale părintelui Galeriu, au cucerit marile scene ale lumii cântând mereu împreună, iar vocile lor ne-au legat sufleteşte de toate colţurile Pământului. Povestea succesului lor e aceea a două vieţi „dublate, cu sentimente şi trăiri identice şi a unor alegeri făcute pentru totdeauna.

E foarte posibil ca traiul celor două artiste să pară a fi o fierbere continuă. Între două plecări la concerte, un avion la Roma şi unul la Londra, nişte discuţii pentru un alt concert şi o nominalizare, încap şi repetiţiile, şi înregistrările, şi scrisul texului, apoi orele de studiu şi câteva demo-uri.

Suflet de 20 de ani

Peste toate îşi mai fac loc săptămânal încă vreo câteva invitaţii la evenimente, dar şi ieşirile la cumpărături, fiindcă trebuie şi ele, şi desigur întâlnirile cu prietenii, un timp rezervat pentru familie şi plimbările de relaxare cu micul Chris. Unde să mai încapă şi un reporter, m-am întrebat, uimit că, la 43 de ani, cele două surori au sufletul şi energia de la 20.

Am aflat însă, după ce le-am cunoscut, că încape acolo şi un reporter, şi am pornit să le aflu povestea: „Visam din copilărie la o carieră muzicală, dorință insuflată de mama noastră, care a fost solista Teatrului de Estradă al Armatei, Doina Cărpiniș.

De la vârste foarte fragede eram mereu cu ea la spectacole, prin turnee…, spune Beatrice, iar Roxi adaugă: „La repetiţii eram pe scenă, iar în timpul spectacolelor, în culise, la cabine sau în sală când eram prea neastâmpărate și nu ne mai lăsa în spatele cortinei, acolo unde nouă ne plăcea cel mai mult, desigur. Cele două surori se completează perfect – parcă una ştie exact ce gândeşte şi simte cealaltă.

De fapt, constat, este dificil şi să le deosebeşti dacă nu ţii minte mici detalii de machiaj, fiindcă seamănă ca şi cum ar fi copiate la indigo. Au ochii la fel, au aceeaşi înălţime, trăsăturile şi silueta sunt identice, zâmbesc la fel, merg la fel, au aceleaşi gesturi calde şi fermecătoare şi acelaşi ton al vocii.
Să discuţi cu ele e o aventură întreagă. La fiecare frază trebuie să întrebi „tu cine eşti? şi să notezi cine ce a spus cutare lucru.

Inevitabil însă, constaţi că undeva ai pierdut şirul: Roxy a zis ceva, Betty – altceva, sau invers? Nici nu mai ştii, aşa că, hai s-o luăm de la capăt!

ruxi si betty galeriu

Binecuvântarea

„Am absolvit cursurile Școlii populare de artă la clasa Mihaelei Runceanu, iar în 1989 am mers într-un turneu în Turcia, organizat de Ministerul Turismului. Cu o descendenţă ilustră, cele două gemene au intrat repede în atenţia presei tabloide, dar ele şi-au urmat drumul dat de talentul lor muzical: „Bunicul nostru, părintele Galeriu, a fost reticient la început, dorea mai degrabă să evoluăm în corul bisericii unde era paroh.

Dar văzând evoluția ulterioară, a agreat cariera artistică şi noi ştim că am avut și binecuvântarea lui și că el, mama și tata ne veghează în continuare de sus și se bucură că ne facem meseria cu pasiune și dedicare.

În 1993, gemenele au hotărât să îşi încerce norocul peste graniţă. Şi au reuşit. Au devenit faimoase în toată lumea. „Atunci, la inițiativa soțului meu, care este și a fost de la început și managerul nostru, am format trupa The Twins şi am plecat într-un turneu în Japonia. Din trupă făceau parte Virgil Popescu și tânărul, la acea vreme, Ovi, cu care am păstrat o prietenie strânsă de-a lungul anilor și cu care colaborăm și acum adesea în concerte, spune Betty.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate