Românii vor lua 150 de lei de persoană pe lună! Cine va benefica de acești bani?

Românii vor lua 150 de lei de persoană pe lună! Cine va benefica de acești bani?

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 27 octombrie,  un proiect care vine în sprijinul copiilor şi al tinerilor juniori care practică sport de performanţă în România. Proiectul prevede că sportivii de performanţă vor primi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului tichete valorice lunare de 150 de lei, valabile un an de zile şi utilizabile doar pe teritoriul României.

Acest proiectul este o completare la Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, potrivit capital.ro.

„Copiii şi juniorii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă', se arată în propunerea legislativă.

Tichete pentru tinerii sportivi

Aceste tichete se vor acorda în mod nediscriminatoriu de către Ministerul Tineretului şi Sportului, se vor folosi doar pe teritoriul României și exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă. Ele vor avea valoare egală pentru toți sportivii cu același tip de performanţe, obţinute la competiţii naţionale sau internaţionale.

Ministerul Tineretului şi Sportului va încheia acorduri cu persoane juridice unde se vor putea folosi aceste tichete valorice. Valabilitatea acestora va fi de un an de la data emiterii.

„Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului va avea un acord semnat în acest sens.'

Sursa de finanţare va fi asigurată din valoarea accizei pentru alcool şi ţigări în procent de 0,5% de la bugetul de stat către Ministerul Tineretului şi Sportului, au precizat iniţiatorii proiectului.

Proiectul a trecut întâi de Senat pe 1 iulie 2020, iar Camera Deputaţilor este forul decizional în acest caz, aşa că legea va merge acum la preşedintele Iohannis pentru promulgare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro