Retragerea trupei „Azur”. Nelu Vlad, primele declarații: „Probabil succesul nostru va mai dura un an, doi”

Trupa „Azur' activează în industria muzicală din România de peste 45 de ani, cântând de-a lungul timpului pe scene mai mici sau mai mari, în regimuri politice mai autoritare sau mai relaxate, iar, acum, în pandemie.

Formația a fost fondată de Nelu Vlad în 1977, iar de atunci și până acum a fost un singur secret în spatele longevității: organizarea asemeni unei societăți, în frunte cu un lider. „Eu am luat inițiativa să creez această trupă, încă de acum 45 de ani, și am vrut să o păstrez. Ca să păstrezi o societate în viață, trebuie să ai un conducător, un lider. Toate riscurile, tot stresul din lume, ca să ții în mână toată formația, le-am luat asupra mea.

Trebuie să le asiguri membrilor un venit lunar, să îi ții lângă tine. Trebuie ca tu, ca lider, să iei toată responsabilitatea în spate, să te ocupi de transport, de cazare, de mâncare. Atunci când cineva este responsabil cu toate astea, atunci toți sunt mai liniștiți. Dacă ești haotic, aventurier și lucrezi la întâmplare, nu o să poți să păstrezi o trupă atât de mult timp. Noi suntem ca o familie, ne cunoaștem după gesturi, stând atât de mult timp plecați împreună. Nu mai are niciun efect o vorbă aruncată greșit, pentru că funcționăm ca o familie', a povestit Nelu Vlad.

Pentru o trupă care a trecut testul timpului, care s-a bucurat de publicuri numeroase peste tot pe unde a cântat și care a compus piese care s-au auzit peste tot și care au avut numeroase reinterpretări, este important să știe când să se retragă, sau cel puțin asta crede Nelu Vlad.

Acesta spune că, cel mai probabil, Azur va mai cânta un an sau doi, iar apoi va face un pas în spate și va asculta tinerele voci. „Probabil succesul nostru va mai dura un an, doi. Trebuie să te retragi din bun simț. Nu te mai poți urca pe scenă când nu mai ai așteptări de la tine. Te retragi și îi urmărești pe alții, tineri, zvelți, talentați. Publicul apreciază când te retragi la timp', a spus Nelu Vlad.

nelu-vlad-azur-3SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Nelu Vlad a compus de-a lungul anilor zeci de piese care s-au bucurat de aprecierea publicului, iar una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate melodii este „În stație la Lizeanu'. Nelu Vlad povestește că, deseori, a compus piese în urma unor întâmplări sau, pur și simplu, după ce a auzit un cuvânt sonor, care i-a cerut o rimă. Acest lucru se aplică și când vine vorba de „În stație la Lizeanu'.

„Sincer, am făcut melodii care au fost create în urma unor întâmplări. Am făcut melodii după un gând care mi-a trecut la un moment dat prin cap. Pur și simplu, atunci când am auzit vorba asta, în stație la Lizeanu, imediat mi-a sunat armonic, ritmat, imediat mi s-a cerut rima. În fiecare piesă pe care o fac, strecor de fiecare dată câte o fărâmă de umor. Piesa, la început, a avut altă formă, iar pe parcurs am mai modificat. Al doilea text a avut mai mult succes. Nu obișnuiesc să mă întorc la piese des, pentru că, odată ce au intrat în memoria oamenilor, nu mai poți să le schimbi', a spus Nelu Vlad.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete