Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată peste 10 zile. Ce se întâmplă după moartea suveranei

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani joi, 8 septembrie, în Scoția. Suverana va fi înmormântată peste 10 zile, timp în care vor avea loc mai multe acțiuni.

Potrivit Politico, ziua în care regina moare este numită D-Day. Apoi, fiecare zi care urmează va fi denumită D+1, D+2, D+3 ș.a.m.d.

A doua zi după moartea reginei, numită D-Day+1, Consiliul de Accedere la tron se va reuni la Palatul St James pentru a-l proclama pe Prințul Charles drept noul suveran. Șefa guvernului și miniștrii vor fi prezenți și vor purta haine negre sau închise la culoare în semn de doliu. Prima întâlnire a lui Charles în calitate de rege cu prim-ministra şi cabinetul ei va avea loc la câteva ore după.

În ziua a patra, a cincea şi a şasea, prinţul Charles va face un tur în Regatul Unit în timpul căruia va asista la mai multe slujbe și se va întâlni cu diferiţi reprezentanţi oficiali care îi vor prezenta condoleanţe, relatează Libertatea.

Abua în a treia zi sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va ajunge la Londra, la Buckingham Palace, de la Castelul Balmoral, acolo unde și-a dat ultima suflare.

În ziua a D+4, va avea loc o repetiție pentru procesiunea care presupune transportarea sicriului de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Procesiunea propriu-zisă va avea loc în ziua a 5-a și va fi urmată de o slujbă la Westminster Hall. Trupul suveranei va fi depus apoi pe catafalc timp de trei zile la Palatul Westminster.

Sicriul reginei va fi depus în capela King George VI a castelului Windsor, alături de soţul ei.

Regina-Elisabeta-a-II-a-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a murit la vârsta de 96 de ani. După moartea partenerului ei de viață, Prințul Filip, Duce de Edinburgh, starea sănătății Reginei s-a deteriorat vizibil.

Regina Elisabeta a-II-a a Angliei s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Londra şi a fost încoronată pe 6 februarie 1953. Elisabeta a devenit moştenitoarea tronului britanic şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta, după ce tatăl său, George al VI-lea, a murit în 1952.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete