Refacerea după perioada sarcinii

Sarcina reprezintă o perioadă extrem de solicitantă pentru o femeie. Transformările parcurse în cele nouă luni aduc modificări atât intern, cât şi la exterior. Preocuparea fiecărei tinere mame de a reveni la silueta şi vitalitatea anterioare sarcinii, de a-şi recăpăta frumuseţea părului şi luminozitatea tenului,  vor constitui priorităţi în scurt timp de la momentul naşterii micuţului.

Modificările venite odată cu sarcina

Pe durata sarcinii, femeia parcurge trei semestre bine distincte, fiecare dintre ele venind cu modificări specifice. Primul trimestru de sarcină reprezintă o perioadă destul de solicitantă, viitoarea mamă confruntându-se cu greţuri matinale şi dispoziţii oscilante, însă la nivel fizic schimbările nu sunt încă vizibile. Trimestrul doi de sarcină poate fi considerat cea mai frumoasă perioadă, greţurile dispărând, iar mama deja obişnuindu-se cu noile schimbări, în timp ce burtica devine vizibilă, cât să confere aerul unic şi minunat al femeilor însărcinate. Trimestrul trei, însă, vine cu schimbări mari. Este perioada în care se ia cel mai mult în greutate, organele interne resimt aglomeraţia din abdomen, resursele organismului încep să scadă, iar somnul şi odihna sunt din ce în ce mai greu de obţinut, insomniile putând fi destul de frecvente. După  minunatul moment al naşterii, tânăra mamă îşi va canaliza întreaga atenţie asupra micuţului, însă în scurt timp se va preocupa şi de kilogramele dobândite, de aspectul părului şi al pielii. Recuperarea după sarcină este diferită, fiecare femeie având metabolismul propriu. În cazul în care mama alege să alăpteze, consumul caloric produs odată cu alăptarea va grăbi pierderea kilogramelor nedorite. Adoptarea anumitor metode şi măsuuri vor grăbi revenirea la silueta iniţială.

Refacerea fizică

Pentru a se reface fizic şi pentru a se simţi bine, mama poate adopta o serie de măsuri. Tehnicile de masaj aplicate odată cu diferite produse cosmetice, vor contribui la accelerarea drenajului limfatic, conferind un aspect plăcut pielii. Farmacie online vine în întâmpinarea tinerelor mame cu o gamă variată de produse cosmetice, ideale în procesul de refacere fizică. Practicarea sportului reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care se poate redobândi forma fizică, tonifiându-se musculatura şi pierzându-se kilogramele în plus. Dacă mama obişnuia să practice sport  înainte de sarcină, va reveni la antrenamentele iniţiale. Dacă se află la început de drum în activităţile sportive, va alege un sport în funcţie de preferinţe, alergatul, fitness-ul sau dansul, reprezetând variate foarte accesibile. Revenirea la programul anterior sarcinii, reprezintă o modalitate destul de rapidă de refacere fizică, însă acest context presupune existenţa unei alte persoane care să se ocupe de micuţ, situaţie deloc favorabilă bebeluşului care ar trebui să fie mereu alături de mamă.

Refacerea psihică

În directă legătură cu starea fizică este şi starea psihică. Oboseala, teama că nu face faţă noului statul de părinte, grija exagerată faţă de micuţ, neimplicarea partenerului, modificările hormonale, petrecerea timpului în casă, toate pot conduce la dezechilibre emoţionale, în special imediat după naştere. Depresia post-partum este un diagnostic destul de des pus tinerelor mame, iar acest context nu trebuie neglijat, ci întreaga familie trebuie să susţină mama în regăsirea echilibrului. Ajutorul unui specialist poate ghida foarte bine întreaga familie, astfel încât mama să se poată reechilibra psihic. Este indicat să se elibereze puţin de îndatoririle de tânără mamă, alegând să facă activităţi care ştie că îi vor face plăcere. Chiar dacă nou-născuţii necesită prezenţa permanentă a mamei, în special dacă sunt alăptaţi, se poate opta pentru formule de hrana bebeluşi apelând  la grija şi atenţia bunicii sau bonei, astfel încât mama să îşi poată oferi câteva ore doar pentru ea. Fie că pleacă la o plimbare, o mică ieşire la iarbă verde sau o sesiune de cumpărături, fie că alege să meargă la un spectacol sau să petreacă o seară cu prietenele în oraş, efectele benefice nu vor întârzia să apară, mama recăpătându-şi pofta de viaţă şi energia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial