Recondiționarea bucătăriei: Cum alegi bateria potrivită

Cea mai simpatică încăpere dintr-o locuință este bucătăria, locul unde membrii familiei se întâlnesc pentru a savura împreună masa de seară sau prânzul de duminică, laboratorul magic unde sunt preparate toate bunătățile culinare care fac deliciul zilelor de sărbătoare.

De aceea amenajarea și recondiționarea bucătăriei reprezintă priorități pe care locatarii le iau în serios și le acordă atenție deosebită, astfel încât toate criteriile estetice și funcționale să fie îndeplinite.

Iată câteva sugestii pentru alegerea unor baterii de bucătărie care să satisfacă cu brio condițiile de calitate și eficiență necesare pentru o locuință modernă.

Alege bateria de bucătărie după locul unde o montezi

În funcție de amplasarea mobilierului de bucătărie, poți să montezi bateria de chiuvetă în perete, pe blatul de lemn, marmură, material compozit sau granit ori pe marginea chiuvetei, în orificiul special proiectat din fabricație.

Evită montarea bateriei direct în perete, chiar dacă este vorba despre o zonă de rigips, pentru că intervențiile ulterioare sunt greoaie. Cel mai popular sistem este acela de amplasare a bateriei pe blat, iar pentru a evita scurgerile de apă care deteriorează suprafața blatului, este de preferat montarea chiuvetei și de-abia apoi a bateriei. 

Dacă locul este prea mic și nu vrei să-l ocupi cu o chiuvetă prea voluminoasă, alege modele rotunde de mici dimensiuni, care să-ți permită combinația de baterie pe blat și chiuvetă montată sub blat. Astfel scapi de grija excesului de apă, iar aspectul general al bucătăriei va fi unul modern, simplu și aerisit.

Optează pentru baterii de bucătărie cu opțiuni multiple 

Vei avea nevoie de baterii de bucătărie care să-ți permită spălarea cu ușurință a vaselor de mari dimensiuni, fără să stropești totul în jur. De aceea este recomandat să optezi pentru o înălțime reglabilă a pipei (gâtul prin care trece apa ce se scurge în chiuvetă).

Dacă pipa este prea înaltă, atunci când folosești apa vei uda spațiul din jurul chiuvetei, iar dacă este prea scundă n-o vei putea utiliza eficient. Alege modele de baterii care să asigure căderea jetului de apă în centru, lângă scurgere, printr-o corelare justă între lungimea pipei, adâncimea și circumferința chiuvetei.

Dacă ai o bucătărie mică optează pentru baterii cu pipă oblică, pentru că îți permit alegerea unor modele de chiuvete de dimensiuni reduse. Dacă vrei să beneficiezi de opțiuni multiple alege baterii cu pipă rotativă, care dispun de mișcări laterale de până la 180 de grade. Pentru ușurință în mișcări poți să atașezi la baterie un duș extractibil, care îți permite curățarea vaselor, spălarea fructelor și legumelor și realizarea facilă a tuturor activităților specifice. 

Acordă atenție finisajelor pentru baterii de bucătărie

Atât în magazinele fizice cât și în cele online găsești baterii de bucătărie și baterii de baie ieftine, care se potrivesc pentru recondiționarea bucătăriei sau a băii la un nivel calitativ corespunzător, fără să depășești bugetul alocat lucrărilor de amenajări interioare.

Atunci când alegi modelul de baterie trebuie să ai în vedere atât aspectul, cât și durabilitatea. De aceea se recomandă să optezi pentru materiale rezistente, precum inox în cazul finisajelor cu prețuri medii sau crom, bronz și materiale compozite, dacă vrei finisaje premium, care costă mai mult, dar sunt superioare calitativ.

Un avantaj suplimentar al materialelor compozite este gama largă de culori disponibile pentru baterii de bucătărie și de baie, care îți permite realizarea unor combinații originale de nuanțe și texturi, prin care să creezi un ambient plăcut și vesel.

Alege bateria potrivită pentru recondiționarea bucătăriei și creează un loc primitor, unde să te simți în largul tău atunci când pregătești mâncarea sau servești masa împreună cu ceilalți membri ai familiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial