Reacții dure după Gala Premiilor Gopo 2019. Aurelian Temișan: “Să asculți un burtos în maiou alb cântând manele e total…”

Gala Premiilor Gopo 2019 a ajuns la cea de-a 13-a ediție și a avut loc aseară la Teatrul Național București. Evenimentul premiază în fiecare an cele mai bune producții cinematografice românești, iar în această ediție, vedeta serii a fost filmul “Moromeții 2” care a câștigat nouă trofee. 

Pe lângă decernarea trofeelor, la Gala Premiilor Gopo 2019 au avut loc mai multe recitaluri, care au cuprins atât momente de jazz, cât și manele. Acest lucru a indignat mai mulți artiști din România care au considerat că alegerea momentelor artistice a fost total neinspirată. Printre cei care au ținut să își exprime public părerea se numără și Aurelian Temișan, Monica Davidescu sau Mihai Mărgineanu.

Aurelian Temișan, reacție dură după Gala Premiilor Gopo 2019

În cadrul galei Premiilor Gopo 2019, pe scena Teatrului Național București a urcat cântărețul Alex Kojo, interpret de manele, potrivit mediafax.ro. Momentul artistic a fost aspru criticat de Aurelian Temișan prin intermediul unei postări pe contul de socializare.

“În seara asta am trăit un moment rușinos. Eram în fața televizorului, dar tot rușine am simțit. Să ai pe scena Teatrului Național din București derularea premiilor GOPO, un festival de elită, în sală mari scenariști, regizori, producători, oameni de televiziune, mari actori ai țării și să asculți un burtos în maiou alb (căruia îi mai lipsea doar grătarul), cântând manele… e TOTAL RUȘINOS!!! Această asociere a primei scene a țării, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume internațional, GOPO, și actul de subcultură creat, îmi lasă un gust amar și mă oripilează. Atât am avut de spus.”, a scris Aurelian Temișan pe facebook.

Prezentă la Premiile Gopo 2019 pentru a-i înmâna actriței Ileana Stana Ionescu premiul pentru întreaga carieră, Monica Davidescu a fost și ea deranjată de alegerea pe care organizatorii au făcut-o în ceea ce privește momentul artistic.

“Aseară premiile Gopo. Glamur, eleganță, parfum asta dacă organizatorii nu ar fi greșit flagrant aducând manele în scenă. Am oferit premiul pentru întreaga Carieră doamnei Ileana Stana Ionescu, o minune de om. Felicitări Bogdan Dumitrache pentru premiu. Ai fost și favoritul meu la această categorie.”, a scris Monica Davidescu pe contul de socializare.

Recitatul de manele nu a fost nici pe gustul lui Mihai Mărgineanu care și-a exprimat dezamăgirea printr-o postare pe facebook.

“Aseară, la Gopo, organizatorii au adus pe scena o hidoasă trupă de manele. Aseară, la Premiile Gopo, cel mai cu ștaif eveniment al culturii cinematografice românești, organizatorii au adus pe scenă o trupă formată din niște rromi plinuți și cu ‘maiouri’ peste burți nesimțite care au ‘făcut un program’ de manele. Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre aplaudând stingheri și din bun simț o trupă de maneliști. I-am simțit stingheri și speriați, ca pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi ca să te vadă securistul cum că nu ești retrograd și destabilizator. Aseară, la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final și că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ. Eu măcar am unde să mă duc . Dar voi ?”, a fost mesajul scris de Mihai Mărgineau pe facebook. 

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii.

Foto: facebook

Citește și:

De ce merge Monica Anghel la solar? Vedeta a explicat ce se ascunde în spatele bronzului cu care se mândrește în fiecare fotografie

Cum a reacționat fiica cea mare a Andreei Bălan când a cunoscut-o pe micuța Clara

Trei echipe intră într-o cursă dură la Asia Express pentru ultima șansă: A fost cea mai psihotică zi din toată Asia Express!'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete