Reacție revoltătoare a unui judecător vizavi de cazul unei femei abuzate sexual: “Te-ai gândit că ai fi putut evita violul ținându-ți…?”

Reacție revoltătoare a unui judecător vizavi de cazul unei femei abuzate sexual

Poate părea de necrezut, însă întâmplarea este cât se poate de reală. John Russo, un magistrat din New York, este protagonistul unui scandal de proporții din cauza unor afirmații nepotrivite la adresa unei femei violate, al cărei caz îl judeca.

Conform www.newser.com, în 2016, John Russo judeca un caz al unei femei agresate sexual de fostul ei soț, care a cerut un ordin de restricție pentru acesta. Judecătorul a întrebat-o pe femeie dacă știe cum l-ar fi putut împiedica pe agresor s-o violeze. Femeia a încercat să-și imagineze câteva metode prin care ar fi putut scăpa de viol. A enumerat câteva variante: că ar fi putut încerca să-l atace pe agresor, să-l ia prin surprindere, să încerce să fugă. Conform transcrierii de ședință, judecătorul a insistat cu întrebarea vrând să știe dacă femeia chiar nu mai are și alte idei. Victima i-a răspuns că nu vede alte soluții.

Reacție revoltătoare a unui judecător vizavi de cazul unei femei abuzate sexual

În acel moment, Russo a insinuat că femeia ar fi permis să fie violată, dezvăluind variantele la care se gândea el: “Ce-ai zice dacă ți-ai fi ascuns părțile intime? Dacă ți-ai fi strâns picioarele? Dacă ai fi chemat poliția? Ai făcut ceva din toate astea?

O comisie de etică a Curții Supreme a recomandat suspendarea judecătorului pentru trei luni. Această comisie a motivat sancțiunea prin aceea că prin afirmațiile pe care le-a făcut, judecătorul a dovedit o imaturitate emoțională incompatibilă cu funcția judiciară și cu bunăvoința pe care fiecare judecător trebuie s-o dovedească. Comportamentul lui a fost considerat nepotrivit și lipsit de etică.

Russo a refuzat să-i acorde victimei interdicția pe care aceasta a solicitat-o. În plus, s-a apărat replicând că toate acele întrebări din cauza cărora a fost suspendat de comisia de etică erau menite să demonstreze faptul că nu a existat un element de forță sau de constrângere în timpul agresiunii și că totul s-a întâmplat cu acordul victimei.

Citeste si

O asistentă a recunoscut că a schimbat peste 5000 de copii la naştere

Imagini șocante! O mamă își lovește fetița de 3 ani, în timpul unei ședințe foto

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Povesti adevarate