Rania, cea mai frumoasă regină a lumii

Queen RANIA

Are 47 de ani, este o fostă IT-istă angajată de Apple, mamă a patru copii și soția regelui Abdullah al-II-lea al Iordaniei. Numele ei înseamnă în limba arabă Încântare și nu există un corespondent mai potrivit pentru Rania, cea mai frumoasă regină a lumii.

Mai presus decât Meghan și Kate, Rania este cea mai frumoasă regină a lumii

Am aflat totul despre Kate Middleton, actuala Ducesă de Cambridge. I-am urmărit cu încântare nunta, i-am admirat rochia de mireasă, silueta impecabilă și știm despre cei trei copii ai cuplului regal atât cât a dorit familia să se știe.

N-am trădat-o nici pe Meghan Markle, actrița cu origini afro-americane, care a devenit prin căsătoria cu fiul cel mic al prințesei Diana, ducesă de Sussex. Însă dincolo de granițele Europei, într-un tărâm îndepărtat cu stânci de culoarea apusului tomnatic, trăiește într-un castel impunător, Regina Rania, cea mai frumoasă regină a lumii contemporane.

Are 47 de ani și 4 milioane de urmăritori pe Instagram. Într-o țară musulmană o femeie precum Rania este o adevărată rara avis. Rania a studiat marketingul și finanțele la o prestigioasă Universitate din Cairo. E născută în Kuweit din părinți palestinieni, care însă, au fost forțați să-și părăsească locuința în timpul Războiului din Golf. Iordania a fost o a doua casă pentru părinții Raniei. Curând după absolvirea facultății, viitoarea regină se angajează la Citibank, apoi la Apple.

O banală invitație la un dineu avea să-i schimbe viața. Prințul Abdullah a văzut-o la acel dineu, iar a doua zi i-a trimis, printr-un curier, o cutie de ciocolată. Cinci luni mai târziu cei doi se căsătoreau; era iunie 1993 și niciunul din cei doi nu bănuia că vor deveni Regele și Regina Regatului Hashemit al Iordaniei.

Cu puțin înainte de moartea lui, Regele Hussein și-a schimbat neașteptat testamentul: viitorii moștenitori ai tronului Iordaniei urmau să fie nepotul Abdullah și soția acestuia, Rania, care va deveni cea mai frumoasă regină a lumii.

Regina Rania, un adevărat influencer

Rania a Iordaniei

“Sunt convinsă că educația este cel mai bun mijloc de a ridica întunericul din mințile și sufletele oamenilor. Educația îi pune la zid pe cei care distrug și-i ajută pe cei care creează.”

De la încoronare, Rania a devenit cel mai bun avocat pentru drepturile femeilor din lumea arabă. A deschis dialoguri pe teme fundamentale, susține reforma în educație în lumea arabă și a publicat patru cărți pentru copii inspirate toate din propria copilărie.

Foto: Hepta

Citește și:

Au trecut 20 de ani. Cum arată astăzi protagoniștii din 'Dr. Quinn', Micaela și Sully

Alex Dima, de la teolog la jurnalist. Ce nu știai despre reporterul de la „România, te iubesc'

Cum arată familia lui Neti Sandu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati