Radu Pietreanu îl imită pe Adrian Păunescu. Poezia recitată de acesta a emoționat: „De ce nu suntem, iar, țara de neînvins”

Radu Pietreanu, care a făcut furori în proiectul „Vacanța Mare' alături de Mugur Mihăescu, revine la TV cu un numărr special, în emisiunea „iUmorr – iRoast'. Intră în pielea regetatului Adrian Păunescu și recită o poezie care emoționează.

Florin Răducioiu, Helmuth Duckadam, Florin Gardoş şi Ion Crăciunescu revin la pupitrul iUmor, într-o ediţie specială a show-ului, dedicată momentelor şi oamenilor care au scris istoria fotbalului. Rând pe rând, Radu Pietreanu, Angel Popescu, Ionuţ Rusu şi Daniela Gyorfi se vor prezenta în faţa juriului cu roast-uri acide şi remarci pe măsură, de care nici juraţii nu au scăpat.

După ce a deschis momentul cu o serie de ironii la adresa juraților: „Suntem în 1991, Duckadam ieșise la pensie, Răducioiu era în Italia, învăța româna. Tot în acea perioadă, Gardoș nu știa dacă să renunțe la pampers și să-și ia tricoul de la Națională, iar Crăciunescu nu știa pe ce parte a fluierului să sufle!', Adrian Păunescu, personaj pus în scenă de actorul Radu Pietreanu, a continuat cu o poezie care a emoționat întreaga sală:

,,Cine e fotbalist, pe stadion, nu în gând, mai aude, și în somn, publicul înjurând / Că am fost, că n-am fost sau suntem jucători, astăzi, îmbătrânind, devenim antrenori / Ce sportivi, niște glorii ce nu mai au loc, de atâția Pițurci ce nu-i cheamă la joc / Niște moși pe teren, respirând tot mai greu, sunt acești fotbaliști, ce ratează mereu / Chiar acum, când scriu, ca și cum aș urla, eu îi știu și îi simt, chefuind undeva / Ne amintim și de ei, după lungi săptămâni, fani bătrâni ce suntem, cu sportivii bătrâni / Cine are sportivi, pe stadion, nu în gând, mai aude, și în somn, publicul înjurând / Că din toate ce sunt, cel mai greu e să fii, nu campion pe teren, ci campion la beții [ … ]  De ce nu suntem, iar, țara de neînvins, deși suntem destui, Hagi trebuie convins / Vino, Gică, să fii, încă o dată erou, România s-o faci, campioană din nou!.

irost-radu-pietreanu-adrian-paunescu-2SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 5)

A apărut ediția de octombrie a revistei Avantaje

Luna octombrie, pentru Avantaje, înseamnă an de an, o nouă aniversare. O nouă bornă așezată la temelia revistei. S-au făcut 27 de borne, 27 de ani de apariții neîntrerupte. Nu e lucru mic… Înseamnă, mai presus de numărătoarea filelor, a paginilor, a tuturor edițiilor, muncă multă și dedicare, căutare asiduă de subiecte potrivite.

De ceva ani, luna octombrie este semnalul de alarmă de la nivel mondial pentru cancerul de sân. Aici, firesc, i-am dat cuvântul profesorului Blidaru, promotorul celor mai multe premiere în tratamentul de elecție al cancerului de sân din România.

Interviuri

Vlăduța Lupău este resortul care împinge o generație puțin haotică și fără repere clare, înainte, și-i oferă un sens. Simplul fapt că e plăcută, iubită, ascultată, urmărită ne umple sufletele de speranță: nu e totul pierdut, folclorul mai are o șansă, muzica de petrecere nu cade total și literalmente în derizoriu… pentru că la răstimpuri apare câte o Vlăduța într-un colț de țară, care ne amintește tuturor cât de frumos știu să petreacă românii ca să-și slăvească bucuria și să uite de necazuri.

Psiho

  • Dacă cel mic nu are prieteni, cel mai probabil este o fire retrasă și introvertită. Ce e de facut dacă micuțul tău nu se împrietenește cu ceilalți copii? E ceva firesc sau e cazul sa te îngrijorezi?
  • Sindromul reflectorului în relația de cuplu: se referă la situația în care, unul dintre parteneri atacă și acuză în permanență, iar celălalt este mereu un defensivă, obligat să se apere continuu.
  • Bârfa. Ai întâlnit pe cineva care să nu stea niciodată la o șuetă? Greu de crezut. Mai ales că micile discuții de la colț' nu numai ca îți satisfac curiozitatea, dar îți pot aduce și beneficii neașteptate.

Sănătate

  • Ne-am obișnuit să considerăm durerile de spate și fracturile (frecvente sau nu) drept semne inerente ale bătrâneții, iar medicii iau drept “discopatie” sau “spondiloză cervicală” tasările vertebrale osteoporotice, pe care le tratează cu Indometacin, Diclofenac sau alte antiinflamatorii.
  • Te dor articulațiile când se schimbă vremea? O persoană „meteodependentă' se plânge de simptome fizice sau emoționale în funcție de starea vremii, prin urmare poate simți disconfort sau durere la nivelul articulațiilor sau mușchilor atunci când vremea se schimbă.
  • Avortul spontan: este o afecțiune caracterizată prin pierderea a trei sau mai multe sarcini consecutive înainte de săptămâna 20 de sarcină. Poate fi o experiență devastatoare dar este important să înțelegem cauzele și să ținem cont de recomandările pentru gestionarea avortului spontan recurent.

Gastronomie

Femeia la cratiță – ce citim în cărțile de bucate. Cărțile franceze au melci, scoici și alte orătănii din mare, ale noastre mai deloc. Cele chinezești se folosesc de foc iute și scurt, din paie și gunoaie; în Europa au fost mereu păduri de pus pe foc, deci gătim la foc lent și îndelungat. Acolo unde clima e caldă, condimentele sunt necesare ca prin iuțeala lor să provoace transpirație și deci să răcorească organismul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete