Prințul William vorbește despre propria luptă cu sănătatea mintală

Prințul William luptă din greu să se împartă cu succes între muncă, viața publică şi familie.

În timpul conferinței “This Can Happen”, un eveniment în  cadrul căruia se discută despre sănătatea mintală la locul de muncă, viitorul rege al Angliei a mărturisit despre modul în care “nu s-a gândit niciodată” la cariera sa – cea de pilot de ambulanță aeriană.
“Locurile de muncă care implică copii l-ar fi afectat prea mult”. Totuși, situația s-a schimbat atunci când a a devenit tată.

“Relația dintre slujbă și viața personală a fost ceea ce m-a dus cu adevărat la capătul drumului. Și am început să simt lucruri pe care nu le-am simțit niciodată înainte”, a recunoscut prințul William.

William, care are trei copii, Prințul George ,5 ani, Prințesa Charlotte, 3 ani și Prințul Louis, 6 luni, împreună cu soția Kate Middleton, a explicat că nu a putut să împartă slujba și viața personală în două părți diferite.

“Vă implicați în evenimentele de la locul de muncă și le păstrați în mintea dumneavoastră. Și, bineînțeles, nu vreți să împărtășiți tristețea cu cei dragi pentru că nu vrei să aduci acasă chestii de genul ăsta”.

El a continuat să explice că spațiul potrivit pentru a vorbi despre evenimentele care te afectează este la locul de muncă, motiv pentru care este atât de important ca întreprinderilor să li se dea suficiente instrumente pentru a aborda problemele de sănătate mintală ale angajaților.

“Toți avem o sănătate mintală. Așa cum ne ocupăm de sănătatea noastră fizică, avem grijă de sănătatea noastră mintală”, a mai spus prințul William. Cu toate acestea, prințul a subliniat că angajații de sex masculin au mai puține șanse să caute ajutor decât femeile.

“Ceea ce am observat este că am putea să folosim mai multe voci la locul de muncă. Stând în picioare și spunând: “Da, am fost acolo. Am făcut asta și aș fi putut face mai mult”. “Cred că stabilirea  acestui mediu deschis, de înțelegere și de susținere la locul de muncă în care resursele umane sunt o ușă la care oamenii pot merge, este cu adevărat importantă”.

În octombrie, fratele mai mic al lui William, prințul Harry, a făcut, de asemenea, o declarație îndrăzneață despre sănătatea mintală în timpul vizitei sale în Australia.
Acesta a recunoscut că și el s-a luptat cu astfel de probleme. “Trebuie să știți că o parte din noi are curajul să ceară ajutor atunci când avem nevoie. Nu trebuie să suferi în tăcere', a spus Harry unui grup de fermieri australieni.

 

Iulia Sandu

Foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati