Prințul William și Kate Middleton sub presiunea cetățenilor, în Caraibe: „Ați greșit când v-ați îmbogățit”

Prințul William și Kate Middleton sunt de obicei întâmpinați cu respect și entuziasm oriunde merg, până acum.

Pentru prima dată, cuplul regal, care se află în Jamaica pentru a cincea zi a turneului lor de opt zile în Caraibe, se confruntă cu reacții semnificative din partea gazdelor. Deși au fost primiți cu multă căldură de mulți localnici, ei se confruntă și cu tensiuni crescânde în țările din Caraibe, unde bunica lui William, regina Elisabeta, rămâne șef de stat.

Potrivit People, modul în care valul în creștere al mișcărilor de justiție socială și economică, inclusiv cererile de reparații pentru sclavie și extinderea drepturilor indigene, transformă rapid opiniile contemporane despre monarhie într-un moment în care aceasta este în tranziție. William, 39 de ani, și Kate, 40 de ani, sunt chipul modern atât al familiei, cât și al instituției.

În afara Regatului Unit, regina rămâne șef de stat în 14 țări din întreaga lume (inclusiv Belize, Jamaica și Bahamas), un aranjament despre care criticii spun că este extrem de depășit.

„Este important, pe măsură ce împlinim 60 de ani, ca națiune independentă, să fim adulți pe temeiuri solide etice, morale și de justiție umană. Să-i spunem Marii Britanii, care a fost cândva părintele nostru, că ați greșit când v-ați îmbogățit din sclavie și colonialism', a declarat Norah Blake, co-organizatorul unui protest din Jamaica, pentru The Independent.

Protestele din Jamaica și din Belize sunt cea mai recentă dovadă a schimbării istorice în curs: o altă țară din Caraibe, Barbados, a rupt relațiile cu regina în noiembrie, votând primul său președinte, și un nou raport indică faptul că Jamaica ar putea urma în curând exemplul.

În discursul său de la ceremonia în care Barbados a devenit o republică, Prințul Charles a recunoscut „atrocitatea îngrozitoare a sclaviei, care ne pătează pentru totdeauna istoria', chiar dacă prezența sa acolo a fost criticată de unii lideri locali.

Blake a spus că atât scuzele pentru astfel de atrocități, cât și reparațiile sunt esențiale pentru a merge mai departe: „Astăzi stabilim conversația generațiilor viitoare, pentru ca ele să aibă ceva pentru a construi un viitor mai luminos'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete