Primul mesaj al lui Charles, ca rege al Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a: „Un moment de o tristețe profundă…”

Ieri, după amiază, Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, la Balmoral. În aceeași zi, Prințul Charles a devenit regele Charles al II-lea al Marii Britanii. El a transmis și un mesaj după moartea mamei, un mesaj din noua postură.

Mesajul său a venit la mai puțin de o oră după anunțul Palatului Buckingham că regina a murit. „Moartea iubitei mele mame, Majestatea sa Regina Elisabeta a II-a, este un moment de o tristețe profundă pentru mine și membrii familiei mele.

Deplângem pierderea unei suverane prețuite și a unei mame foarte îndrăgite. Știu că pierderea ei va fi resimțită de întreaga națiune și de mulți oameni din toată lumea. Respectul și afecțiunea profundă de care s-a bucurat Regina ne va ajuta acum să depășim această perioadă de doliu și de schimbări profunde prin care va trece Casa Regală', a scris Charles, acum regele Marii Britanii, pe Twitter.

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se petrece la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Accedere. La 73 de ani, Charles este cea mai în vârstă persoană care devine rege din istoria Marii Britanii. scrie Libertatea.

În ceea ce o privește pe soția lui, Camilla, care a primit titlul de ducesă de Cornwall, va deveni de acum regina consoartă. Cei doi sunt căsătoriți din anul 2005.

Îndrăgostit de România, pe care o vizitează regulat din 1998 încoace, noul rege al Angliei are mai multe proprietăți în țara noastră, cea mai cunoscută fiind la la Viscri, în județul Brașov, Charles a ajutat comunitata locală să se dezvolte în special pe zona agroturismului, mai notează Libertatea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete