Povestea incredibilă a Crinei Vereș: ”M-am vindecat singură de cancer”

Povestea doctoriței Crina Veres, o mama singura cu patru copii, este una incredibila: ea a învins de doua ori, fara nici un medicament, o boala fara leac, lasând medicii fara cuvinte, si a aflat apoi calea de a-i ajuta pe alții.

crina-veres-3

Despre Crina Vereș se stiu destul de puține lucruri. Despre destinul si întâmplarile vieții ei, despre puterea de necrezut cu care le-a facut fața si cu ajutorul careia a ajuns apoi sa ajute la vindecarea altor oameni. Daca n-ai întâlnit-o niciodata, este greu sa înțelegi conceptul folosit de ea: pur si simplu a crezut ca boala în forma pe care o stim noi, nu exista. O poți crede sau nu, poate fi contestata sau nu, iar unii o si fac, desi ea poate demonstra adevarul medical al vindecarii sale, dar nu pare sa fie interesata de asta, ci doar de a merge pe propria cale, despre care stie ca e buna, spunându-și istoria. Si poate ca asa se si petrec miracolele.

Povestea vieții ei nu este simpla si încercarile care i-au fost harazite au fost de fapt, cele care au dus-o la înțelegerea vindecarii semenilor ei. „Sunt un om care a ajuns la un moment dat în punctul în care am decis ca e esențial pentru mine sa înțeleg complet si sa pot demonstra stiințific cum apar bolile, sa aflu daca prin acțiunile mele am generat bolile si daca tot eu prin mine însami ma pot vindeca, daca am nevoie, în vindecare, de medicamente.

Crina a absolvit medicina la Cluj si a pornit sa lucreze la SMURD, cautând propriile raspunsuri la problemele medicale ale pacienților sai. „Cu tatal abia decedat de cancer, divorțata, cu un copil si însarcinata cu al doilea, fara serviciu, am fost diagnosticata cu leucemie. Iesind de la Hematologie, unde fusesem pentru puncție osoasa fiindca pe lamela nu mi se mai puteau numara leucocitele, amețeam tare, aveam dureri infernale si istovita, am refuzat sa trec prin puncție, chimio sau radioterapie si  am renunțat sa mai lupt. Mi-am spus: „Doamne, daca vrei sa ma iei din lumea asta, stii unde ma gasesti. Era poate fatalism, dar a fost mai simplu decât ma asteptam, m-am întâlnit cu o fosta profesoara de la medicina care mi-a spus: „Lasa tu leucemia, vezi de sarcina, caci în timpul sarcinii corpul se ocupa de copil si vindeca orice boala.

crina-veres-1

Fara sa gândesc daca este adevarat sau nu, am refuzat gândul la boala si, culmea, am început sa ma simt tot mai bine. Am pus amețelile pe seama anemiei asociate leucemiei, am luat spirulina zilnic sa mi se refaca globulele rosii, iar la finalul sarcinii eram perfect sanatoasa.

A început apoi sa caute raspunsuri care nu veneau de nicaieri. „Am studiat, testat si aprofundat orice terapie alternativa îmi venea în cale: radiestezie, Silva, Reiki, epigenetica, neuroplastie, sacroterapie, toate în paralel cu stiința medicala, în ideea de a sti cât mai complet cum sa ajut oamenii sa se vindece. Am constatat ca multe dintre suferințe erau la nivelul sufletului si am început Psihologia, ca sa descopar la final ca nu a servit motivului pentru care am platit-o: de a învața cum sa îi ajut pe oameni sa devina responsabili de sanatatea lor. Viața însa, nu îsi terminase încercarile pentru Crina: „Am adus pe lume a treia fetița si eram din nou însarcinata când am fost diagnosticata, pentru a doua oara, cu o tumora maligna de colon. Cu o încapațânare data de experiența anterioara, nu am urmat sugestia medicilor de a întrerupe sarcina, dar dupa nastere ajunsesem deja în faza atât de avansata, încât mi s-au dat de trait mai puțin de doua saptamâni, era o chestiune de zile, aveam deja metastaze si colonul blocat. Toate acele metastaze erau ilogice ca posibilitate de migrare din colon, mai ales ca în sânge nu gasisem niciodata în toate studiile mele de laborator cu microscoape si tehnologii de vizualizare performante, nici o celula tumorala migratoare, însa ele erau reale în corpul meu si simultane, explicația urmând s-o gasesc la un an dupa ce m-am vindecat.

Nu a luptat nici acum cu boala cumplita, a suferit durerile fara sa ia calmante care i-ar fi alterat constiința, spunându-si ca daca Dumnezeu voia ca toți cei patru copii pe care i-a adus pe lume sa creasca fara mama, nu avea ea ce face. „Nu îmi era frica de moarte dupa ce am trecut la a doua sarcina prin moarte clinica timp de 15 minute si stiam ca viața nu înceteaza odata cu ultima suflare. Zece zile n-am mâncat si nici n-am baut nimic, sa nu fac ocluzie intestinala si sa ramân cât mai constienta la trecerea dincolo, dar dupa aceste zile am început sa simt ca nu voi muri, desi ca medic nu puteam concepe asa ceva, la stadiul bolii la care eram. În aceste zile mi-am pus întrebari legate de boala si de toata viața mea. Intenționam sa ajung la cauza reala a bolii si vroiam o vindecare definitiva, fara recidive, dar nu îmi era de ajuns sa fac asta doar pentru mine, ci sa gasesc un sistem care sa funcționeze si la ceilalți oameni, un sistem valabil, cu raspunsuri, informații, tehnologie pentru toate nevoile individuale de vindecare si sa învaț oamenii sa-l aplice.

crina-veres-2

Crina s-a vindecat folosind Noua Medicina Germana, o terapie controversata, conceputa de un alt medic, dr. Hamer, dar si Epigenetica, folosita pentru eliberarea de socurile psihologice, elaborata de doctorul Lipton. A aplicat asupra ei însasi si alte terapii alternative, cum este chirurgia de lumina, eliberarea emoționala si gimnastica energetica. Uluitor a fost însa rezultatul: tumorile s-au resorbit, metastazele au disparut. „Dupa ce am reusit sa ma vindec, am descoperit explicații pe feliuțe pentru diverse aspecte ale vindecarii, am creat un sistem din toate aceste idei si le aplic de atunci pe mine si pe cei care îmi cer ajutorul, organizând seminarii, tabere de terapie, consultații si sedințe de consiliere. Nu e stilul meu sa ma laud sau sa spun povesti, dar adevarul este ca m-am vindecat de niste boli destul de serioase în ultimii ani. Da, am trecut peste cancer si leucemie. Peste metastaze si dureri cumplite de oase. Si da, m-am vindecat si de suferințe sufletesti care ar fi putut sa ma ucida linistit, însa au fost cele mai perfecte lecții de viața si mi-au fost cei mai buni prieteni.

Despre oamenii care au traversat vindecari miraculoase s-a mai scris. Ca si despre terapii stranii, metode ciudate de tratament sau minuni medicale de neînțeles. Oamenii se vindeca la un pas de moarte, traiesc mai departe apoi, iubesc si continua sa spere. Cum se întâmpla însa asta, ce forțe miraculoase ale corpului se activeaza ca sa lupte singure împotriva bolilor, sunt întrebari la care doctorița Crina Veres, femeia care a trecut de doua ori pe lânga moarte, afirma ca are are un raspuns. Care trebuie macar ascultat.

Autor: Adrian Cîlțan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate