Phil Collins și-a luat adio de la publicul său

Phil Collins, solistul legendarei trupe britanice Genesis, a anunțat retragerea sa și a formației sale, în cadrul ultimului concert al turneului „The Last Domino'.

Phil Collins a scris istorie în muzică. Baterist și solist al trupei britanice Genesis, acesta a avut parte de o carieră impresionantă, cu oameni care au umplut stadioane întregi, de-a lungul anilor, pentru a-i asculta muzica.

Turneul de adio al trupei Genesis fusese anunțat încă din 2020, însă pandemia de Coronavirus a făcut ca acesta să fie amânat cu un an. Astfel, în ultimul weekend al lunii martie 2022, la Londa, a avut loc și ultimul concert al emblematicei trupe. Phil Collins a fost pe scenă alături de colegii din trusa Genesis, Mike Rutherford și Tony Banks, dar și de fiul lui, Nic, care l-a înlocuit la tobe.

Phil Collins, probleme de sănătate

Așezat pe un fotoliu, așa cum a făcut în toate concertele turneului de adio, Phil Collins a făcut și o glumă, spunând că de acum trebuie să-și caute cu toții joburi adevărate. Vizibil afectat de trecerea anilor, artistul de 71 de ani a avut în ultimii 20 de ani numeroase probleme de sănătate.

Într-un interviu acordat BBC Breakfast alături de colegii lui de trupă, Phil Collins a explicat că problemele de sănătate i-au provocat multe frustrări, „pentru că știți, mi-ar fi plăcut să cânt pe scenă cu fiul meu (…). Abia mai pot ține un băț, așa că am anumite dificultăți fizice care mă împiedică să mai cânt'.

În 2000 și-a pierdut auzul la urechea stângă, iar în 2007 a fost diagnosticat cu o hernie cervicală, care i-a afectat capacitatea motorie. În 2015, a avut un accident și s-a operat la coloană, moment din care a început să folosească și un baston.

Phil Collins tanarSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Citește și: Mihai Petre, aniversare alături de familie și prieteni

Foto: Instagram/Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete