Peaky Blinders au existat în realitate: vorbeau o română stricată și furau biciclete

Da! În caz că vă întrebați: Peaky Blinders (Șepcile Ascuțite) au existat în realitate. Erau o grupare unită, rromi care vorbeau o română stricată, aveau căruțe cu coviltir, furau, păcăleau și cereau taxă de protecție în orașul englezesc Birmingham între anii 1890 – 1920. În 1930 nu mai exista picior de rrom în zonă…

Serialul difuzat pe Netflix surprinde o atmosferă apăsătoare și conflictuală a începutului de secol XX în care o grupare de rromi stăpânește și terorizează orașul cu pariurile, scandalurile și ilegalitățile lor.

Rromii noștri se transformă în adevărați gangsteri, iar regizorul serialului nu s-a lăsat mai prejos: i-a pus pe actori să învețe fraze întregi în limba română.

În serial, rromii din clan se numesc Shelby, conduși de Thomas Shelby, un rrom, după mamă, cu ochii albaștri, care alături de frații lui, John, Arthur, Finn și mătușa Polly (Poliana) stăpânesc tot ce înseamnă contrabandă, cu alcool, țigări, combustibil, arme, pariuri ilegale, curse de cai și mașini.

Mai jos este fotografia adevăraților Peaky Blinders:

Dincolo de povestea reală a găștii de infractori rromi, regizorul a adus serialului o nuanță romanțată și extraordinară în care capul clanului, Thomas (Tom) Shelby este un justițiar controversat, dar cu principii și valori, alunecos, isteț, orientat către supraviețuire și cu un puternic simț al afacerii. În realitate, Thomas Shelby nu a existat… însă a existat rivalul lui, Billy Kimber, un dezertor din primul război mondial, parior și dușmanul clanului de rromi.

Cillian Murphy, “Peaky Blinders” Season 4 (2018) Netflix

Actorul Cillian Murphy, cel care îl joacă memorabil pe Tom Shelby, a spus că a înțeles imediat viața de rrom pentru că “am locuit pentru o perioadă într-o șatră de rromi. Am văzut sărăcia extremă…

Dacă vreți să-l ascultați pe TRom Shleby vorbind în română:


Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete