Patima tăcerii, carte și audiobook, acum în librării

Volumul PATIMA TĂCERII. Revolte în scurtissime – publicat la Editura Electra 2019 și aflat la a doua ediție, revăzută și adăugită – este disponibil acum în rețelele de librării din București și din țară. Cartea este însoțită de un audiobook cuprinzând textele în lectura autorului.

Adevărată bijuterie editorială, volumul conține o colecție de 24 de eseuri-pamflet scrise de Mihai Bădic de-a lungul mai multor ani, parte dintre ele publicate, inițial, în revista România literară. Textele, unele mai apropiate de jurnalism, altele de literatură, converg către alcătuirea unei reflexii a realității contemporane, fără apartenențe ideologice sau înregimentări politice.

Cartea aduce elemente inedite din realitatea autohtonă și nu numai – unele dintre ele chiar șocante –, încercând să se apropie de un adevăr consistent, să spargă conveniențele insipide ale „formatorilor de opinie'. Autorul pleacă de la convingerea că, deși este riscant să cauți adevărul absolut, e tot atât de hilar să te complaci într-o „civilizație a rețetelor'. Comicul subtil joacă aici un rol principal.

„Eseurile lui Mihai Bădic sunt nişte meditaţii ale unui spirit liber, dar şi ale unei gândiri complicate şi subtile. Un eseist de acest tip nu-şi inventează obstacole, ci efectiv le sesizează şi alege să nu le ignore de dragul directeţii şi limpezimii… Calea bătută are avantajele ei, dar căutarea Indiilor către Vest poate aduce – cum ştim – surprize plăcute! Salut de aceea la Mihai Bădic lucrarea de explorator, cu maceta într-o mână şi cu lupa de entomolog în alta, înaintarea sa prin jungla contemporană de contradicţii, dar şi de ispite ale raţiunii', scrie Horia Gârbea în prefața volumului.

De formație inginer – doctor Summa Cum Laude în Inginerie Electrică la Universitatea Politehnica din București, cercetator științific cu numeroase articole și prezentări la manifestări științifice din U.K., U.S.A., Canada, Franța și Israel –, Mihai Bădic cochetează cu scriitura de peste 20 de ani, publicând eseuri în principal la România literară, dar și la Revista 22 și Dilema veche.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial