Păreri Kaminhorn: Motive pentru care orice locuință are nevoie de un șemineu

Un șemineu nu este doar un obiect decorativ, precum un tablou. Acesta îmbină un scop practic – acela de a da căldură – cu unul estetic și emoțional. Focul este asociat cu relaxarea terapeutică și conexiunea cu natura. Experții în șeminee de la Kaminhorn ne-au povestit despre beneficiile unui astfel de obiect în orice locuință și despre motivele pentru care oricine se poate bucura de focul natural în locuință.

Un șemineu schimbă complet ambianța unei încăperi. Focul din lemn este reconfortant și liniștitor, mai ales într-o seară rece de iarnă, când întreaga familie se adună pe canapeaua din living. Este dovedit faptul că focul ne relaxează mintea și ne pune în contact cu elementele primordiale ale naturii. Dinamismul flăcărilor, culorile aprinse și mirosul de lemn au efect hipnotic asupra creierului uman, iar prezența unui șemineu în locuință va transforma orice cameră într-o oază de liniște și calm. În plus, toți cei care vă vor trece pragul vor fi atrași imediat de căldura plăcută a focului, iar șemineul va deveni un punct central al casei.

Pe lângă aspectul ambiental, șemineul pe lemne poate fi și foarte practic. Acesta vă poate ajuta să economisiți la costurile pentru încălzire atunci când este utilizat ca o sursă suplimentară de căldură. Cum este posibil acest lucru? Încălzind cu ajutorul șemineului o încăpere în care petreceți mai mult timp, ce de exemplu camera de zi, puteți reduce temperatura de funcționare a centralei care încălzește întreaga locuință. În timp, cu o utilizare constantă, veți observa cheltuieli mai mici pentru facturile la încălzire.

Șemineul poate fi și o opțiune versatilă de iluminare. Culorile vii ale focului sunt, poate, cea mai fermecătoare lumină naturală. Jocul umbrelor proiectat în încăperi poate schimba complet ambianța interioară și poate crea un efect uimitor, atunci când înlocuiește lumina puternică a becului. În plus, focul natural stimulează creativitatea și contribuie la eliminarea factorilor de stres și la detensionarea psihicului. Un șemineu poate contribui la reducerea anxietății și este ideal pentru persoanele care care caută să-și dezvolte imaginația.

În plus, șemineul este un obiect decorativ extrem de apreciat, fiind adesea instalat chiar și în țările calde, nu pentru scopul său practic, ci pentru rolul estetic și relaxant. Instalarea unui șemineu în locuință poate crește valoarea proprietății și este adesea asociat cu eleganța și bunul gust. 
Sperăm că sfaturile partenerilor noștri de la Kaminhorn v-au fost utile. Pentru a identifica șemineul perfect pentru locuința dumneavoastră puteți solicita consultanță gratuită din partea acestora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial