(P) 3 idei originale de amenajare a locuinței

(P) 3 idei originale de amenajare a locuinței

Tendințele din ultimii ani la nivel de amenajare interioară a locuinței au reușit să ne surprindă cu adevărat, fiindcă, acum, mai mult ca niciodată, se pune un foarte mare accent pe stilul nonconformist, care consumă cât mai puțin din orice. Mai puțin spațiu, mai puțin material, consum mai mic, toate amenajările moderne au la bază un stil oarecum minimalist, ce include folosirea obiectelor deținute în gospodărie. Iată câteva idei de amenajare cu adevărat ieșite din tipare. 

Fotolii din anvelope

Deși pare greu de crezut, multă lume apreciază această idee nonconformistă, mai ales că ea merge ușor spre ideea de reciclare. Astfel, dacă ai în gospodărie cauciucuri mai vechi, le poți da o nouă viață transformându-le în articole de mobilier. Firește, ele vor fi curățate, umflate și acoperite, mai apoi, cu o husă, oferind un spațiu destul de primitor în casa ta.

Dacă îți faci griji cu privire la o eventuală pană de cauciuc în gospodăria ta, atunci ar trebui să cumperi și un compresor de aer, pentru a te asigura că ai mereu aer în pneu. Ca să fii sigur că totul decurge ca la carte, alege un compresor de aer de calitate chiar dacă acesta ar avea costuri mai mari. Un compresor de aer este, întotdeauna, util într-o gospodărie, așa că investiția poate fi clasificată ca fiind una dintre cele mai bune. Vei putea folosi compresorul pentru roțile mașinii sau de bicicletă sau piscina gonflabilă sau chiar pentru micile tale idei de tip Do It Yourself (pictură, amenajări interioare, etc.)

Patul din paleți de materiale

Se pare că, în ultimii ani, patul cu cadru și somieră nu mai este la modă, din ce în ce mai multe persoane devenind adeptele stilului scandinav. Astfel, poți cumpăra câțiva paleți, exact ca cei pe care se depozitează materialele, pe care să-i utilizezi pe post de cadru de pat. Vei obține, astfel, un pat foarte mare, amplu, în care să încapă aproape toată familia. Tot ce mai ai nevoie este ca, peste cadru, să pui o saltea, de preferat una de bambus. Patul din paleți este o soluție economică la mobilierul exclusivist modern și este și o soluție eficientă de reciclare, dacă recondiționezi paleți mai vechi. Costurile devin, astfel, semnificativ mai mici, însă gradul de satisfacție va fi foarte mare. 

Salteaua japoneză

Dacă tot am discutat despre paturi și saltele, se pare că și în rândul acestora există o tendință relativ nouă. O saltea simplă, amplasată direct pe podeaua camerei, poate fi un adevărat pat, de care să se poată bucura întreaga familie. Avantajele unui astfel de obiect de mobilier sunt multiple: copiii mici nu mai au cum să cadă din el, patul se poate transforma cu ușurință în saltea de activități, nu mai există costuri cu alte obiecte de mobilier, odihnă mult mai bună datorită faptului că în zona de jos e mai răcoare, patul respectă pedagogia Montessori,  iar lista… ar putea continua. 

Salteaua japoneză este un concept care aduce în prim plan ideea de simplitate, de interdependență față de lucrurile materiale, iar acest lucru este, cu siguranță, o abordare originală de amenajarea a locuinței. 

Casele moderne se aliniază foarte mult la tendința de a păstra în interior doar strictul necesar. În plus, există un trend acut în ceea ce privește folosirea materialelor cât mai naturale sau înlocuirea celor sintetice, plastice sau compozite, cu alternative naturale. În final, așa cum se poate observa, la nevoie se poate renunța la obiectele care nu respectă aceste principii, ajungând astfel la modalități originale, însă, cumva rudimentare, de amenajare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial