(P) Vegas Strip – istoria celui mai popular bulevard din SUA

Las Vegas este cea mai importantă bornă pe harta mondială a turismului generat de jocurile de noroc. Modelul de business adoptat de acest oraș al statului Nevada a fost implementat cu succes și în alte zone de pe Glob, precum Singapore sau Macau, zone ce înfloresc astăzi de la an la an, datorită acestui tip de turism. 

Întorcându-ne, însă, la capitala mondială a jocurilor de noroc, întregul oraș se identifică de cele mai multe ori cu aceeași fâșie urbană, o zonă pe care toata lumea o vede în filme și în care se află cele mai mari renumite cazinouri din oraș: Vegas Strip. Mai multe despre istoria celui mai renumit bulevard din SUA, chiar acum: 

Unde se află localizat Vegas Strip? 

Cea mai cunoscută arteră a orașului este, de fapt, o secțiune a unui bulevard mult mai mare: Las Vegas Boulevard. Vedeta' acestui drum important pentru oraș, secțiunea denumită Vegas Strip', este o fâșie de aproximativ 5 kilometri, cuprinsă între zonele Paradise și Winchester. Luxul de pe Vegas Strip nu a fost aici dintotdeauna. 

Această arteră intens circulată a trecut prin nenumărate transformări peisagistice, iar odată cu trecerea anilor, linia orizontului de pe Vegas Strip s-a înălțat din ce în ce mai mult. Însă,  una peste alta, această porțiune de drum de doar 5 kilometri reprezintă cartea de vizită a întregului oraș Las Vegas. 

Ce istorie are bulevardul Vegas Strip?

Chiar dacă în mod oficial, Las Vegas a devenit oraș în anul 1905, aceasta arteră nu a avut nimic de spus lumii întregi până la începutul anilor 30 Odată cu intrarea în această decadă, lucrurile au început să se schimbe treptat, prin apariția aici a primelor cazinouri din oraș. Prima locație de pe Vegas Strip a fost clubul Pair-O-Dice. Acesteia i-au urmat la scurt timp și alte cazinouri, printre care celebrul El Rancho Vegas și cazinoul mafiotului american Bugsy Siegel. 

Hotelul acestuia, Flamingo (inaugurat în 1947), rămâne în continuare una dintre cele mai vechi locații de pe Vegas Strip, deschisă și astăzi publicului larg. Bulevardul a fost botezat astfel după celebrul Sunset Strip din Las Vegas. Odată cu destructurarea Mafiei din anii 70-80, organizații precum MGM și-au făcut apariția în oraș, dezvoltând pe Vegas Strip cazinouri-cult ce au rămas în istorie. 

Vegas Strip – bulevardul aflat într-o continuă schimbare 

De la an la an, Vegas Strip capătă noi și noi forme, construindu-se în aceasta zonă atât de restrânsă poate mai mult decât în orice altă zonă de pe Glob. Din punct de vedere al peisagisticii, plutește în aer un modernism ce a șters cu buretele anii de gloriei ai Vegasului controlat de Mafie. De la Mandalay Bay și până la Venetian, fiecare clădire spune o altă poveste, despre noroc și nopți albe, pline de distracție în Vegas. 

Cu doar câteva click-uri, aduci un strop din magia de pe Vegas Strip chiar la tine acasă. Intră chiar acum pe pagina de sloturi online de pe Betano și încearcă în mod gratuit cele mai tari jocuri ale momentului! 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial