(P) Trucuri utile: cum hrănești pisica dacă are stomacul sensibil

(P) Trucuri utile: cum hrănești pisica dacă are stomacul sensibil

Pisica ta are stomacul sensibil? Vomită constant sau își elimina ghemurile de blană? Contrar a ceea ce cred multe persoane, nu este normal că pisicuțele să elimine frecvent smocuri de blană. Corpul felinelor este capabil să digere firele de par pe care le înghit atunci când își fac toaleta. Așadar, acestea sunt semne care indică faptul că pisica ta are stomacul sensibil.

Problemele gastrointestinale sunt adesea cauzate de mâncăruri greu de digerat, alergii alimentare, precum și aditivi, arome și conservanți. În cele mai multe cazuri, o dietă special gândită pentru pisici cu stomac sensibil poate ameliora și chiar rezolva aceste probleme. Însă e important să nu schimbi dintr-o dată regimul alimentar al animăluțului fără a te consulta cu medicul veterinar.

Iată ce trebuie să faci dacă felina ta are stomacul sensibil și cum poți găsi hrană uscată pentru pisici care să fie potrivită pentru astfel de cazuri.

Discută cu veterinarul pentru a te asigura că nu este vorba de afecțiuni mai serioase

Vomitatul frecvent poate fi un semn al mai multor boli, nu doar al sensibilității stomacului. La fel, eliminarea ghemurilor de blană poate părea foarte similară cu tusea și strănutul, simptome ce pot indica astmul la feline.

Dacă pisica ta vomită mâncare sau smocuri de blană o dată pe lună sau mai des, ori dacă pierde în greutate, mergi cât de curând poți la un medic veterinar. Ar fi bine să îți filmezi pisica atunci când vomită, pentru ca medicul să vadă exact cum se manifestă animăluțul.

Când vei ajunge la cabinetul medical, veterinarul va investiga felina pentru a determina ce cauzează simptomele respective. S-ar putea ca specialistul să recomande efectuarea unor analize de sânge, radiografii sau ecografii pentru a găsi cauza problemei.

Asigurându-te că nu este vorba de alte afecțiuni medicale, vei ști că pisica primește tratamentul corespunzător pentru problema pe care o are.

Cum găsești hrana potrivită pentru pisici cu stomac sensibil?

Odată ce ai scos din ecuație alte boli, poți începe căutarea hranei potrivite pentru stomacul sensibil al pisicii. Pe parcursul acestui proces, medicul veterinar te poate ajuta să alegi hrana care satisface nevoile nutriționale ale animalului și, în același timp, este pe placul felinei.

Cea mai bună mâncare pentru pisicile cu stomac sensibil este ușor de digerat și nu conține ingrediente iritante. Dietele formate din alimente ușor de digerat sunt, de asemenea, sărace în grăsimi, iar conținutul de proteine și cel de carbohidrați trebuie să fie unul moderat.

Hrana de acest fel este adesea îmbogățită cu ingrediente care îmbunătățesc sănătatea intestinală, cum sunt fibrele solubile, acizii grași omega-3 și antioxidanții. Mai mult, mâncarea special concepută pentru pisicile cu stomac sensibil nu conține gluten, lactoză, coloranți sau conservanți.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial