(P) Tratamentul de păr cu keratină – Tot ce trebuie să știi despre tratamentul pe bază de keratină

În acest moment, conform spuselor hair stiliștilor, tratamentul cu keratină este unul dintre trendurile importante în materie de îngrijirea părului. Indiferent de textura firului de păr, creț sau drept, tratamentul cu keratină este soluția pentru un păr îngrijit și ușor de coafat. Iată tot ce trebuie să știi despre tratamentul pentru păr!

Ce este tratamentul cu keratină?

Tratamentul cu keratină are rolul de a preveni deteriorarea părului, refăcând keratina din firul de păr distrusă de produsele de styling, razele ultraviolete sau poluarea. Un  tratament cu keratina de la Farmec  iti va face părul mai moale și ușor de coafat, mai puternic, mai strălucitor și implicit mai sănătos. Tratamentul cu keratină are în compoziție ingrediente asemănătoare balsamului de păr, a formaldehidei, ingrediente fără de care rezultatele keratinei ar fi imposibile.

Cum se aplică tratamentul cu keratina?

Părul trebuie spălat înainte de aplicarea tratamentului cu keratina cu un șampon care are o putere mare de îndepărtare a rezidurilor. Imediat după uscarea părului se aplică tratamentul cu keratină, pe fiecare secțiune a părului, iar părul este pieptănat periodic pe toată durata aplicării.

Tratamentul se lasă să acționeze o oră, după care este din nou uscat cu foehnul și ulterior se folosește placa de păr. În felul acesta, keratina este sigilată în interiorul firului de păr.

În funcție de tratamentul cu keratină pe care l-ai aplicat, există două opțiuni:

  • Îți lași părul așa timp de 72 de ore, fără să îl speli, să îl uzi ori să îl prinzi;
  • Părul îți este imediat spălat după tratamentul cu keratină, după care uscat imediat și asta-i tot.

Pe ce tip de păr poți aplica tratamentul cu keratina?

Dacă ai părul creț, părul tău se electrizează foarte ușor, este greu de coafat, stai mereu să îl întinzi cu placa de păr ori îi lipsește strălucirea, atunci tratamentul cu keratină îți este recomandat. Acest tip de tratament nu pune în pericol textura părului, nu îl deteriorează, ba din contră îi îmbunătățește aspectul și sănătatea. Tratamentul cu keratină se poate folosi chiar și pe părul vopsit.

Există însă și câteva restricții. Nu este recomandat să folosească tratamentul cu keratină femeile însărcinate, ori persoanele care au părul excesiv de subțire. De asemenea, dacă nu vrei să îți strici aspectul buclelor naturale, atunci nu este recomandat să folosești tratamentul cu keratina.

Câteva informații de bază pentru tratamentul cu keratină:

  • Tratamentul cu keratină poate avea efect până la 6 luni, însă daca îți speli părul zilnic, atunci perioada poate fi scurtată cu aproximativ o lună;
  • Este recomandat ca după un tratament cu keratină să folosești șampon și balsam special de îngrijire;
  • În primele 4-5 zile după aplicarea tratamentului, părul nu trebuie expus în condiții de umezeală.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial