(P) Topul celor mai bune telefoane iPhone

iPhone este cel mai bine vândut gadget creat vreodată și, cu siguranță, dispozitivul care a influențat cel mai mult conceptul de telefon inteligent. Din momentul lansării sale, în 2007, până în prezent, Apple a vândut peste 1,5 miliarde astfel de dispozitive, reușind să facă din telefonul mobil inteligent elementul central al vieții majorității oamenilor.

De ce iPhone este cel mai bun telefon?


A spune că telefonul mobil iPhone rămâne lider pe piața mondială este deja un truism. Tentativele competitorilor de a lansa produse care să-l detroneze au eșuat. Ce anume face iPhone un aparat atât de special?

Sistemul de operare impecabil

IOS este atât de bine realizat, încât un iPhone mai vechi poate funcționa cu aproape aceeași viteză ca unul de ultimă generație, ceea ce nu se întâmplă cu Android sau Windows. Rata de apariție a blocajelor în funcționarea aplicațiilor, a repornirilor forțate sau a altor incidente este aproape nulă la iPhone și destul de ridicată la telefoanele cu sistem Android, mai ales, de generație mai veche. Securitatea IOS este un alt atu pe care Android nu a reușit să-l atingă, în ciuda eforturilor din ultimii ani.

Tehnologii hardware performante

Apple și-a făcut un renume din a lansa doar produse cu tehnologii ajunse la o anumită maturitate și care înglobează cele mai bune componente disponibile pe piață. Producătorul american nu forțează utilizarea de tehnologii care nu și-au dovedit fiabilitatea, deoarece iPhone trebuie să livreze experiența perfectă în utilizare.

Integrarea optimă a dispozitivelor Apple

Esențială pentru cei mai mulți dintre clienții fideli, integrarea dispozitivelor în universul Apple face din utilizarea simultană a telefonului mobil, laptopului, tabletei sau a celorlalte dispozitive și accesorii o experiență extraordinară. Partajarea excelentă de date dintre acestea reprezintă un motiv suficient pentru a continua folosirea lor exclusivă.

iPhone 12 sau 12 Pro?

Ultima generație din gama iPhone a venit cu o serie de îmbunătățiri majore, absolut necesare pentru a păstra fotoliul de lider: un procesor mai rapid (A14 Bionic), implementarea tehnologiei 5G (indisponibilă pe generația anterioară) sau un sistem de camere cu un randament și mai ridicat.

Chiar și între cele mai bune Iphone-uri există unele diferențe de performanță, Apple încercând să creeze dispozitive adaptate nevoilor și bugetului fiecărui utilizator. Astfel, deși ecranul Super Retina XDR are aceeași dimensiune pentru ambele modele (6,1'), varianta Pro vine cu un nivel de luminozitate superior de 800 de nits, comparativ cu 625 nits de pe iPhone 12. Din punct de vedere al designului, singura diferență notabilă este prezența oțelului inoxidabil la modelul Pro și a aluminiului la celălalt model.

Din punct de vedere al dotărilor hardware, varianta Pro se distinge prin prezența a 2 Gb RAM suplimentari și a unui sistem de 3 camere, superior sistemului dual de pe iPhone 12, ambele modele beneficiind de conectivitate 5G.

iPhone11 sau 11 Pro?

Chiar dacă este o generație ceva mai veche, iPhone 11 și iPhone 11 Pro sunt telefoane excepționale, disponibile la un preț foarte bun. Diferențele de dotări și performanță între generații există, dar, pentru mulți utilizatori, ar putea fi prea puțin relevante.

Așadar, generația 12 beneficiază de un design nou și de un ecran de tip OLED care oferă o mai bună reproducere a culorilor. LCD-ul disponibil pe generația 11 este suficient de capabil, însă, pentru a oferi o experiență în utilizare ireproșabilă – este necesar un ochi foarte experimentat și pretențios pentru a remarca diferențe.

Sistemul de camere este cea mai evidentă diferență dintre cele două generații, ultima beneficiind de o lentilă telephoto și numeroase îmbunătățiri care permit realizarea unor fotografii mai clare pe timp de noapte. Nu înseamnă că iPhone 11 nu deține un sistem de camere performant! Dimpotrivă! În viața de zi cu zi, acesta realizează poze comparabile calitativ cu cele de pe iPhone 12.

12 Mini vs SE2

iPhone SE2 este urmașul lui SE și cel mai bun telefon de buget existent. Nu are, desigur, toate dotările de ultimă generație, precum procesorul A14 Bionic sau conectivitatea 5G, dar, este capabil să facă față oricărei provocări.

Din punct de vedere al designului, SE2 folosește conceptul generației 8, în interiorul căreia se pot regăsi procesorul A13 Bionic (prezent pe generația 11), conectivitate 4G și spații de stocare care merg până la 256 Gb. Este potrivit pentru cei care preferă telefoane mai mici și care nu au pretenții foarte mari de la camerele foto sau baterie.

De cealaltă parte, iPhone 12 Mini se remarcă prin folosirea procesorului A14 Bionic și a unei baterii mai mari, care poate asigura utilizarea telefonului la un nivel decent timp de o zi. Ecranul este mai mare și mai fidel în reproducerea culorilor, iar beneficiul conectivității 5G poate fi un argument solid în alegerea acestui model. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial