(P) Top 5 cărți de citit în această toamnă

Toamna și-a intrat deja în drepturi și își cere tributul. Asta înseamnă mai mult timp petrecut în casă, departe de vacarmul orașului, în compania acelor cărți de citit amânate de ceva vreme. Însă, dacă titlurile pe care le ai în bibliotecă nu te mai atrag, iar achiziția cărților din librării ți-ar afecta bugetul calculat deja, răspunsul pe care-l cauți s-ar putea afla in anticariatul online Printre Cărți. Aici te așteaptă mii de cărți ieftine, atât apariții mai noi, cât și vechi. Și, dacă te pierzi prin multitudinea de titluri și nu știi ce să alegi, probabil că un top 5 cărți de citit te-ar ajuta să iei mai repede o decizie în ceea ce privește următoarea ta achiziție.

1. Elena Ferrante – Zilele regăsirii mele

Elena Ferrante, autoarea seriei de succes Tetralogia napoletană, a devenit cunoscută pentru stilul ei simplu și incisiv, precum și scriitura plină de emoție și portretizarea extrem de realistă a personajelor.

Zilele regăsirii mele, unul dintre cele mai importante romane ale romancierei, surprinde o lume unde Olga, proaspăt părăsită de soțul ei, trebuie să învețe să se redefinească din toate punctele de vedere. Un roman confesiv, puternic, scris pe un ton intens și pe care nu-l vei uita curând.

2. Carlos Ruiz Zafon – Umbra vântului

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori spanioli, tradus în peste 40 de limbi străine, Carlos Ruiz Zafon reușește să creeze, cu o precizie uimitoare, lumi fantastice și personaje incredibil de bine conturate.

Umbra vântului, romanul care deschide tetralogia Cimitirul Cărților Uitate, își plasează acțiunea în Barcelona anului 1945, unde un anticar îi face cunoștință fiului său cu un univers plin de cărți de citit, supranumit omonim. Însă, odată intrat în clădirea impunătoare, trebuia neapărat să adopte o carte. Așa că Daniel, fiul anticarului, își alege dintre mii de volume necunoscute, cartea Umbra vântului. Astfel, tânărul descinde într-o aventură inițiatică, plină de capcane și întâmplări stranii, care te vor ține cu sufletul la gură.

3. Evgheni Zamiatin – Noi

Evgheni Zamiatin sau Orwell al Rusiei, creionează, în romanul distopic Noi, viața lui D-503, unul dintre principalii proiectanți ai navei Integral.

Scopul acestei nave este de a transmite mesajul Statului Unic și pe alte planete. Dar de ce D-503? Ei bine, locuitorii Statului Unic nu au nume, ci indicative, femeile dețin numere pare, precedate de vocale, bărbații numere impare, precedate de consoane. Totul se petrece conform unui program strict, sub controlul absolut al poliției secrete. Un detaliu semnificativ: orașul este construit în întregime din sticlă. Iar singurul mod în care poți avea parte de intimitate este cu ajutorul unui bilețel roz care îți oferă în schimb ,,ora personală”.

4. Kobo Abe – Femeia nisipurilor

O altă recomandare care nu ar trebui să lipsească din nici o listă de cărți de citit este romanul scris de Kobo Abe, Femeia nisipurilor.

Captivant și tulburător, împrumutând din ecourile scriiturii kafkiene, Abe spune povestea unui entomolog ținut prizonier de o văduvă într-o groapă de nisip. După ce încearcă să evadeze de câteva ori, bărbatul se resemnează, realizând că ,,nisipul îl atrage pe omul zilelor noastre cu o forţă miraculoasă.” O adevărată alegorie despre condiția umană, care nu e în stare să-și găsească adevărata menire din cauza muncii continue, fără sens.

5. Arthur Golden – Memoriile unei gheișe

Bestseller internațional, tradus în peste 35 de limbi străine și cu o ecranizare distinsă cu multe premii, romanul lui Arthur Golden Memoriile unei gheișe e perfect pentru orice iubitor de ficțiuni istorice.

În acest roman, autorul înfățișează o lume plină de exotism și rafinament, unde gheișele, adevărate ,,opere de artă în mișcare” sunt mai presus de tot și de toate. Ritualurile complexe de seducție precum și intrigile țesute cu multă răbdare, descrise într-o manieră realistă, fac deliciul acestei lecturi.

Toate aceste titluri se regăsesc pe site-ul anticariatului online Printrecarti.ro, unde poți descoperi și alte cărți ieftine, precum și ediții de colecție pentru bibliofili. Iar dacă toamna se numără bobocii, anticariatul numără multe reduceri, de care poți să te bucuri, la doar un click distanță.

Așa că, dacă te-ai hotărât să-ți suplimentezi lista de lecturi, la Printre Carti te așteaptă multe cărți ieftine și titluri de colecție la prețuri speciale. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial