(P) Știi care este diferența dintre igienizare și dezinfectare?

Pentru a preveni infecțiile, cel mai important aliat este igiena. Iar igiena înseamnă utilizarea produselor de îngrijire a casei care distrug în totalitate germenii, nu doar îi elimină de pe suprafețe.

Reprezentanții Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a recomandat, atunci când facem curățenie în propriile locuințe, să ne ocupăm atât de igienizarea, cât și de dezinfectarea spațiilor. Care este diferența dintre cele două:

  • Igienizarea se referă la îndepărtarea murdăriei și a impurităților de pe suprafețe. Acest proces, deși reduce numărul de germeni, nu îi elimină complet, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).
  • Dezinfectarea implică utilizarea produselor chimice pentru a ucide germenii de pe suprafețe. „Acest proces reduce și mai mult riscul de răspândire a infecției', precizează aceeași sursă.

Dacă pentru igienizare avem nevoie doar de săpun și apă sau de un detergent obișnuit, pentru procesul de dezinfectare ne este necesar un produs chimic.

Un produs eficient de igienizare, fără clor

În contextul luptei împotriva virusului SARS-COV 2, un loc important îl ocupă și aceste două concepte, de igienizare și dezinfectare, care devin complementare. Toate suprafețele din casă trebuie mai întâi curățate cu apă și săpun sau detergent, ca mai apoi să fie dezinfectate.

Sanytol multisuprafeteAutoritățile subliniază că în acest moment sunt necesare curățări și dezinfectări mai amănunțite și frecvente ale băii și bucătăriei, precum și ale suprafețelor care sunt cel mai des atinse:

  • butoane și mânere;
  • balustrade;
  • întrerupătoare;
  • telecomenzi;
  • mese, scaune și alte piese de mobilier;
  • robinete;
  • ustensile de bucătărie.

Sanytol pentru pardoseliPrintre numeroasele produse dezinfectante, pe lângă cele pe bază de clor, există mărci precum Sanytol, care curăță și dezinfectează fără clor.

Spray-ul Sanitol dezinfectant multi-suprafețe este unul foarte practic. Nu necesită clătire și face față tuturor zonelor din casă și obiectelor care necesită o dezinfectare mai deasă: toalete, coșuri de gunoi, tobogane de gunoi, litiere, cuptoare cu microunde, suprafețe de lucru, frigidere, textile, covoare, carpete.

Această soluție omoară 99,9% dintre microbi, bacterii și ciuperci. Elimină, printre altele: virusul gripal A (H1N1), virusul herpetic, Salmonella, Listeria, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Escherichia coli, Aspergillus niger, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae și Lactobacillus brevis.

Poate fi folosit în curățenia de zi cu zi, pe toate suprafețele, chiar și pe cele textile. Este un produs testat dermatologic, cu un miros proaspăt de eucalipt. Nu conține clor.

Odată ce s-a terminat produsul, alege rezerva, pentru a face și câteva economii.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial