(P) Renovarea locuinței cu bani puțini – 5 idei

Pentru multe persoane, renovarea locuinței reprezintă o corvoadă destul de dificilă datorită deranjului produs, dar mai ales din cauza costurilor care sunt dificil de estimat corect de la prima evaluare. Angajarea unei echipe de specialiști, chiar dacă te scutește de bătăi de cap cu execuția lucrărilor, este mai costisitoare decât dacă ai realiza acest lucru de unul singur sau cu ajutorul unor prieteni. 

Pe de altă parte, dacă ai un buget limitat și vrei să renovezi singură, lucrurile pot să scape ușor de sub control și să meargă în direcția nepotrivită tocmai în ceea ce privește aspect, și anume cel financiar. 

Cu toate acestea, renovarea locuinței cel puțin odată la 10 ani este o etapă importantă deoarece oferă posibilitatea de modernizare și de confort sporit, îi poate crește eficiența energetică și per total adaugă valoare locuinței. 

Pentru a putea să-ți renovezi locuința cu bani puțini ai nevoie să ții cont, încă de la început, de câteva aspecte importante. Îți oferim mai jos o listă cu cinci idei pe care să le ai în vedere atunci când plănuiesti să renovezi locuința.

1. Fă un plan al lucrărilor și stabilește un buget inițial.

Este important să setezi de la început direcția pe care să o urmezi, să îți faci un plan al lucrărilor și un termen în care vrei să te încadrezi. Cu cât acest plan este trasat mai riguros, cu atât îți va fi mai ușor să-l urmezi și să nu te abați de la ceea ce ți-ai propus. Totodată stabilește de la început ce tip de lucrări plănuiești să faci, ce finisaje alegi și mai ales dacă vei lucra de unul singur sau cu ajutorul unei echipe de meșteri. 

Cel mai important, în această etapă, este să ai în vedere dacă locuința ta necesită o renovare completă sau ai nevoie doar de mici cosmetizări, de exemplu zugrăveli sau anumite piese noi de mobilier. 

În oricare dintre variante însă, dacă reușești să stabilești planul, adică un buget și un termen în care să te încadrezi, vei reuși să ții finanțele sub control doar dacă respecți aceste direcții inițiale.

2. Consultă o echipă de specialiști.

Chiar dacă nu vei angaja o echipă de meseriași pentru execuția lucrărilor, este bine să consulți părerile acestora înainte de a te apuca de lucrările propriu-zise de renovare. Aceștia îți vor oferi cea mai bună estimare de costuri, dar și a cantității de materiale de care ai nevoie. 

Mai mult, există anumite lucrări pentru care este bine să te gândești să angajezi o astfel de echipă, pentru că te-ar putea salva de la cheltuieli suplimentare în cazul unor execuții greșite pe care le vei face singură. Vorbim în acest caz de exemplu de lucrările de instalații sanitare, de pavare a unei curți sau chiar de schimbare a acoperișului casei.

3. Caută din timp ofertele pentru piesele de mobilier.

Dacă ai deja un buget stabilit, e nevoie de timp și răbdare ca să urmărești ofertele de preț ale pieselor de mobilier sau accesoriilor preferate. Vei găsi multe oferte online, dar și în magazinele fizice, unde vei vedea mai clar dacă dimensiunile şi culorile sunt potrivite pentru interiorul pe care îl dorești. Găsești de asemenea produse de calitate la prețuri mici şi în magazinele de mobilier de tip outlet, deci din acest punct de vedere nu va greu să-ți renovezi locuința într-un stil modern, și cu bani mai puțini. 

Este important să ai răbdare pentru a găsi modelele și mărimile potrivite, dar este un efort pe care merită să îl faci. În această variantă mai ales, vei găsi un tip de mobilier modular, potrivit pentru orice suprafețe, pe când un mobilier executat la comandă se poate dovedi mult mai costisitor.

4. Retapițează și recondiționează.

O variantă la îndemână care te va ajuta să economisești bani în procesul de renovare este să utilizezi o parte din mobilierul vechi. 

Prin simpla înlocuire a fațetelor de la bucătărie, mobilier care de multe ori are o rezistență mai bună decât anumite piese noi, vei obține nu doar o economie substanțială ci și un aspect înnoit al acesteia. 

La fel, tapițeriile unor scaune sau chiar fotolii vechi, înlocuite cu unele moderne, te vor ajuta să realizezi o economie importantă. De tot ceea ce vei mai ai nevoie acum sunt niște perdele pentru livingul tău, pentru a crea un decor nou, modern, în culori vesele și în ultimele tendințe de design interior pentru a te bucura locuința ta.

5. Optează pentru tapet de perete pentru a nu fi nevoită să zugrăvești.

O variantă la îndemână la care poți apela atunci când reamenajezi locuința și vrei să economisești este să folosești tapet, în loc să zugrăvești pereții. Tapetul are avantajul texturilor variate, se aplică cu ușurință şi va fi o pată de culoare necesară unui interior nou. Vei reuși cu ajutorul acestuia și să acoperi eventualele pete sau alte defecte ale pereților, în cazul în care nu vrei să zugrăvești. Varianta tapetului este o operațiune puțin costisitoare, și care nici nu consumă mult timp.

Pentru a găsi soluțiile cele mai bune și accesibile de renovare cu bani puțini a locuinței este nevoie să te înarmezi cu răbdare, astfel încât să găsești variantele cele mai potrivite. Cu un pic de grijă și de atenție vei reuși cu siguranță să creezi interiorul pe care îl dorești, chiar și cu bani puțini!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial