(P) Psihologia din spatele oferirii darurilor

(P) Psihologia din spatele oferirii darurilor

A oferi un cadou este o acțiune socială și, că atare, este acoperită de aspecte psihologice și este  guvernată de regulile sociale care califică relațiile. Cadoul este un mesaj personal cu care  manifestăm aspecte ale personalității noastre. Natura  sa socială ne permite să identificăm ritualurile pe care le au atât cei care dau darul,  cât și cei care îl primesc. Este, așadar, o acțiune plină de semnificații. Nu toată  lumea da cadouri, nu toată lumea da cadouri în același mod și, mai presus de toate, darurile sunt diferite și în funcție de cine urmează să primească un cadou. Psihologia este interesată de cadou tocmai în virtutea aspectelor psihologice din spatele acestuia : predispoziție personală, decizie, realizarea și dinamică socială.

Există cu siguranță o predispoziție personală de a oferi cadouri care nu trebuie confundată cu altruismul. Altruistii sunt cei care desfășoară acțiuni care implică un cost personal în favoarea celuilalt, în timp ce acea persoană generoasă cumpără și da, fără a face neapărat un sacrificiu. Acțiunea de a oferi cadouri este un fel de mesaj cu care sunt exprimate caracteristicile personalității celor doi protagoniști. Psihologul belgian Joseph Messinger a propus o cheie pentru interpretarea darului  că un mesaj: darul potrivit este un mod de a confirmă simpatia și afinitatea reciprocă, în timp ce un dar greșit poate fi interpretat că un semn de dezinteres. Potrivit lui Messinger, darul scump poate fi un indicator al egoismului sau al obsesiei față de opiniile altor persoane. Avariția abordează unele forme de nevroză, iar cei care aleg cadouri utile nu vor să comunice superficialitatea.

Psihologia socială este interesată de regulile sociale, adesea nerostite și învățate încă de la o vârstă fragedă, despre a oferi și a ști să primești cadouri. Oferind un cadou, mai ales atunci când urmează să fie oferit unei persoane dragi, se  condensează un set de așteptări încărcate emoțional. În primul rând, este un gest gratuit care nu se face pentru a primi ceva în schimb și care, prin urmare, și la nivel simbolic trebuie să condenseze cele două persoane protagoniste ale darului: cel care da și cel care primește. Trebuie căutat un cadou care să reflecte gusturile altei  persoane, dar care poartă și amprenta celui care oferă, astfel încât să poată fi  recunoscut printre alte daruri. Deseori cele mai populare daruri sunt cele care se referă la istoria comună, relația (prietenie, dragoste, muncă etc.) sau un eveniment  trăit împreună. Și cine primește cadoul? Chiar și cei care primesc cadoul trebuie să  respecte anumite reguli. Astfel, pentru a fii sigur că vom găși daruri perfecte, care să  se plieze atât pe personalitatea celui care îl va primi, dar să reflecte și gusturile tale, putem apela la Gift Idea. Gift Idea este magazinul care oferă cadouri speciale pentru oricine. Pentru femei, bărbați sau copii, la orice vârstă! Așa că, fie că este vorba  despre o ocazie specială precum o  sărbătoare, fie un eveniment important, sau  doriți să faceți o bucurie celor mici și să le  oferiți pachete cadou copii, Gift Idea poate fi locul de unde veți putea  cumpăra  așa ceva. Astfel de cadouri pot fi surprize  așteptate sau nu. Și trebuie să știți faptul că psihologia semnalează în primul rând un fel de lupta a așteptărilor. De asemenea, destinatarul poate speră la un cadou care este foarte diferit. 

Evident, gratuitatea darului implică faptul că nu ne putem permite să criticăm darul: gândul este cel care contează. Însă, cu cadourile de la Gift Idea, vă garantăm că darul nu va fi deloc criticat. Din contra! Va fi imposibil să nu reușiți să impresionați  persoană căreia îi este destinat cadoul. Asta pentru că, așa cum spuneam, cadourile de la Gift Idea sunt concepute pentru oricine.

Cunoscând persoana, tabieturile, anumite preferințe, veți putea alege darul potrivit. Da, psihologia ne ajută în acest sens, însă nu trebuie să aveți studii. Cu toții cunoștem puțină psihologie dacă suntem atenți. Observăm gesturi, prindem cuvinte din zbor și intuim dorințele celor de lângă noi și astfel începem să proiectăm o imagine a obiectelor pe care și le doresc. Și, dacă nu știm ce doresc, pentru că nu am avut ocazia de a stă lângă acele persoane, un coș cadou cu bunătăți nu va fi un dar rău. Va fi acel dar cu care nu aveți cum să dați greș. Desigur, țineți cont dacă  oferiți cadoul unui copil, femei sau bărbat, sau unei persoane single sau cuplu. Pe Gift Idea sunt disponibile cadouri pentru fiecare!

Și, pentru că am specificat coșurile cadou pentru copii, iată și ce găsim pe Gift Idea:

  • Coșul Bunny. Acest coș conține: un pachet de bomboane M&M, o ciocolată Kinder Country, o ciocolată Kinder Maxi, Elvan Today Croissant cu ciocolată, Nutella crema ciocolată, Mellow Party Marshmallow bezele, Jellaxy Elvan jeleu fructe. Coșul este împachetat într-o cutie frumoasă cu design de Paște.
  • Coșul Kid. Acest coș conține: Kinder Surprise ou cu surpriză, Kinder Chocolate batoane de ciocolată, Kinder Bueno, Bounty ciocolată cu cocos, Mars Baton ciocolată cu caramel, Milky Way Baton cu ciocolată, Mellow Party Marshmallow bezele, Nutella crema ciocolată, Haribo Golden Baren Jeleuri  ursuleți. De asemenea, totul este așezat într-o frumoasă cutie ce îi va încânta pe micuți.

În concluzie…

Când oferim cadouri, trebuie să cunoaștem puțin din personalitatea celor vizați. Asta nu înseamnă că personalitatea noastră trebuie lăsată deoparte. Cu toate această, nu  intrați în panică dacă nu vă aflați în acel mood' care să va spună ce  să cumpărați. Intrați, pur și simplu, pe site-ul giftidea.ro și lăsăți-va ghidat de această pagină web bine realizată. Veți găsi, cu siguranță, ceva care sa se potrivească dorințelor voastre.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial