(P) Preferințele în materie de jocuri de noroc în diferite colțuri ale lumii

Jocurile de noroc reprezintă una dintre cele mai răspândite distracții la nivel mondial, iar noi vom încerca să prezentăm cum arată jocurile de noroc în diferite culturi și ce tradiții culturale sunt asociate cu acestea.

În anumite părți ale lumii, jocurile de noroc constau, în mare parte, în loterii și pariuri sportive, însă în altele, jocurile de păcănele sau pokerul au mai mulți adepți. În anumite regiuni, jocurile de noroc reprezintă o atracție doar pentru turiști.

Cultura se schimbă, la fel și generațiile, care își dezvoltă propriile afinități față de anumite elemente din zona de gambling. Să luăm câteva exemple.

SUA

Nevada este patria jocurilor de noroc din America de Nord, chiar dacă acestea au fost interzise acolo înainte de 1869, cât și între anii 1910-1931. Acolo se regăsesc multe dintre cele mai luxoase cazinouri din lume, întrucât multă vreme, acela era singurul stat din SUA care permitea practicarea jocurilor de noroc.

În ultimii ani însă, lucrurile s-au schimbat, iar jocurile de noroc sunt permise în toate statele, nu însă în toate formele. Conceptul de legalbet câștigă teren, iar în fiecare se deschid porțile jocurilor de noroc în mai multe state. În America sunt extrem de populare sloturile, acolo unde familiile merg împreună să se distreze, dar și pokerul, care este un adevărat fenomen.

Australia

Deși pentru mulți poate părea surprinzător, Australia merită din plin titulatura de „Țara pariorilor', întrucât 70% dintre cetățenii adulți ai acestei țări pariază cel puțin odată pe an. Printre preferințele australienilor se numără loteriile, lozul în plic și aparatele de păcănele, numite „pokies', care se află în restaurante, baruri și în alte tipuri de locații.

Dacă în urmă cu mai bine de două secole, Australienii începuseră să facă pariuri la cursele de cai, în ultimii ani, jocurile de noroc online au căpătate o mare amploare, din cauza confortului de a putea juca orice joc din confortul propriei locuințe. 

Anglia

Istoria jocurilor de noroc din Regatul Unit a început cu zaruri și jocuri de cărți, însă ulterior, englezii au creat o nouă categorie, numită „wagering', în care analizele și alegerile pariorilor cântăresc în ecuația șanselor de reușită. Totul a început datorită cunoscătorilor de curse de cai, care au început să studieze caii, jocheii, traseele, rezultatele și inclusiv impactul climei și al liniei de pe care pleacă competitorii, pentru a-și face o idee despre șansele de câștig ale participanților.

Interesant este că în Anglia loteriile au fost multă vreme absente, fiind interzise la începutul secolului XIX, deși fuseseră inițial oficializate de Regina Elisabeta I, încă din anul 1569. Dar restricțiile nu avut aici efectul scontat. Britanicii au o istorie foarte bogată cu privire la pariuri, iar cei mai vechi bookmakeri din industrie operau înainte ca jocurile de noroc să fie legalizate, lucru care s-a întâmplat în anul 1960. De atunci, totul a căpătat o mare amploare, iar cursele de cai, de câini, pariurile pe fotbal și jocurile de păcănele au tot câștigat teren.

Japonia

Jocurile de noroc pe bani sunt interzise în Japonia. Există totuși, o singură formă de joc de noroc tolerată de guvern. Este vorba despre Pachinko, un joc la aparate, care presupune acumularea unui număr cât mai mare de bile într-un interval de timp definit. Guvernul a clasificat acest joc ca fiind unul de recreația și nu un joc de noroc. Acest joc este permis pentru că nu oferă bani în mod direct, ci anumite puncte, cu care jucătorii își pot lua anumite premii sau pe care le pot schimba în bani.

Există însă o tendință de deschidere față de jocurile de noroc, care a început după cel de-al Doilea Război Mondial și mulți specialiștii spun că Japonia ar deveni a 3-a cea mai mare piață de gambling din lume, dacă interdicția jocurilor de noroc va fi ridicată.

China – Macao

Deși jocurile de noroc sunt interzise în China, Macao, un stat așa-zis autonom, a depășit în anul 2007 chiar și Las Vegas-ul la capitolul venituri din jocuri de noroc. Cele 24 de cazinouri spectaculoase atrag atât chinezi, cât și turiști străini.

O supapă pentru jocurile de noroc este Hong Kong, o altă anexă a Chinei. Aici se plasează pariuri pe curse de cai, fotbal și așa mai departe. Cu toate acestea, chinezii sunt înnebuniți după jocuri de noroc și au încercat de multe ori să ceară ca acestea să intre în legalitate, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial