(P) Plictiseală la cafea – cum să readuci plăcerea discuțiilor între prietene

Statul 'la o cafea' cu prietenele este un obicei aproape canonic atunci când intri în lumea femeilor. Indiferent  dacă te numeri printre cele care beau cafea sau nu, întrevederile sunt aceleași întâlniri periodice cu prietenele tale, în care reluați discuții peste discuții. Ce faci dacă, totuși, simți că aceste ieșiri nu mai sunt cum erau mai demult? Chiar dacă prietenele tale îți sunt apropiate și simpatice, uneori discuțiile pur și simplu nu se leagă, iar cafeaua pare mai degrabă timp pierdut peste zi. În acest caz, este momentul să evaluezi niște aspecte ale timpului petrecut împreună și să îți dai seama ce lipsește.

La ce să fii atentă atunci când te vezi cu prietenele la cafea

Subiectele abordate

Într-o prietenie de durată se poate întâmpla, adesea, ca subiectele pur și simplu să se epuizeze. Deja știți ce face fiecare în timpul liber și, în general, fiecare aspect din viața celeilalte, așadar nu mai rămâne loc de suspans și povești noi. De aceea, încearcă să abordezi subiecte noi, eventual subiecte pe care le vezi zilnic pe instagram sau pe facebook, dar pe care nu te-ai gândit să le abordezi cu fetele tale: nutriție, subiecte tabu, încredere în sine, comportamente, iar lista poate continua.

Factorul problemă: telefonul

Telefonul mobil este mereu prezent pe masă atunci când ieșiți? Ei bine, propune o schimbare: telefonul rămâne în geantă și disponibilitatea voastră va fi doar pentru apeluri urgente. De multe ori, o oră sau două de stat la cafea pot părea suficiente pentru a sta la discuții, însă ce faci când jumătate din timpul acesta este ocupat de scroll-ul pe rețelele de socializare. Asigură-te că ești atentă la prietenele tale și că ele sunt atente la tine, la rândul lor.

Evită să te plângi și convinge-le să facă la fel

Desigur, fiecare persoană are nevoie să se plângă din când în când, și ce context este mai potrivit decât în preajma prietenelor? Totuși, nu lega fiecare discuție pe care o ai de lucruri de care vrei să te plângi. Totodată, dacă observi că prietenele tale fac același lucru, încearcă să fii tu cea care redirecționează discuția înspre ceva mai plăcut. Dacă prietenia voastră este suficient de apropiată, poți inclusiv să ai o discuție legată de acest aspect.

Ascultă cu atenție

Există o diferență între a auzi o poveste și a o asculta. Fă un exercițiu și observă la tine însăți dacă ești implicată propriu-zis în ceea ce se discută, sau timpul și cuvintele trec pur și simplu pe lângă tine. Atunci când ești cu adevărat atentă la prietenele tale, vei vedea că dinamica voastră va fi una mult mai apropiată, iar timpul petrecut împreună este unul calitativ.

Cu siguranță reînvierea atmosferei plăcute de la cafea nu ține doar de tine și implică ambele părți ale prieteniei, însă este util să fii atentă la aceste aspecte în primul rând, pentru a vedea dacă se aplică și în cazul vostru. O prietenie nu devine plictisitoare pur și simplu, ci apar atât factori subtili, cât și factori evidenți care o fac să fie astfel. Tu pe care îi identifici? 

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial