(P) Plantele reprezintă cadoul ideal

(P) Plantele reprezintă cadoul ideal

Plantele sunt mult mai mult decât un buchet de frunze, flori și rădăcini pe care, în funcție de gust și proprietăți le consumăm din când în când. Ele sunt modul naturii de a ne aminti cât de perfectă este atât prin simplitatea ei cât și prin armonia ce o caracterizează. În special în epoca în care trăim, ca oameni, chiar dacă nu ne dăm seama, tânjim după natura pe care am lăsat-o în urmă și vrem să fim din nou cât mai aproape de ea. De aceea, plantele, o fărâmă din frumoasa natură, reprezintă un cadou ideal, indiferent de ocazie și indiferent de destinatar.

Din dragoste pentru plante

Plantele sunt un cadou perfect pentru orice persoană care vrea să aibă grijă de ceva viu, dar nu este încă pregătită să-și ia angajamentul față de un cățel sau o pisică. Cu toate că au rădăcini și nu se mișcă niciodată din ghiveciul lor, existența plantelor este la fel de dinamică ca existența oricărei ființe vii. Plantele consumă apă, se bucură de lumină și se dezvoltă văzând cu ochii, fiind astfel o pură plăcere de urmărit. Dar spre deosebire de animale, sunt cu mult mai puțin pretențioase, iar unele dintre ele, precum ar fi plantele cu frunze suculente, pot supraviețui și fără prea multă atenție din partea noastră.

În plus, plantele reprezintă niște companioni de nădejde fiind ași la păstrarea secretelor și la crearea unei atmosfere armonioase în jurul lor. Prea mulți dintre noi suntem intimidați de ideea de a crește plante. Dar cine spune că nu poate crește o plantă, de fapt nu s-a întâlnit încă cu planta potrivită. Plante nu sunt doar cele care au nevoie de udare zilnică și lumină puternică pentru cel puțin 7-8 ore pe zi. Ci există și plante aeriene, cactuși sau plante cu frunze suculente care se așteaptă la mult mai puțin de la mediul care le înconjoară.

Florile sunt pentru acum, dar plantele sunt pentru totdeauna

Oferă plante cadou și ai garanția că ai dat în dar ceva care să rămână. Cu toate că în vremea părinților și chiar și a bunicilor noștri buchetele de flori erau considerate cel mai frumos cadou pe care puteai să-l faci unei doamne sau domnișoare, generația noastră, mai practică și mai realistă din fire, a găsit și o serie de puncte slabe ale acestor mici bijuterii de la natură. 

În primul rând, florile tăiate au o existență efemeră, dacă se mai poate numi viață ceea ce ele trăiesc de după desprinderea de rădăcină, motiv pentru care sunt un cadou de care femeile care le primesc se bucură prea puțin. În plus, cu toate că ele nu poluează în mod direct, industria care le produce este mare consumatoare de apă și alte resurse ce ar putea fi folosite în scopuri mai nobile.

De asemenea, pentru un dar efemer, florile sunt prea scumpe. Nimeni nu contestă frumusețea unui buchet realizat cu gust. Dar oricât ar fi el de frumos, în maxim câteva zile se transformă într-un lucru nefolositor, pe care nu poți în final decât să îl arunci. În schimb, plantele în ghiveci, precum cele ce pot fi cumpărate din magazinul online Ierbar, pe lângă faptul că au o durată de viață mult mai lungă, chiar și după moarte lasă în urmă recipiente delicate care abia așteaptă să se umple din nou de viață.

Un cadou care transcende granițele temporale și se potrivește cu orice ocazie

Te pregătești să cumperi cuiva un cadou de Dragobete, 1 Martie, Paște sau Crăciun? Indiferent de ocazie alege o plantă pentru că aceste daruri atemporale se potrivesc în orice context, iar crescute cu grijă se pot transforma în mici comori de familie dăruite mai departe din generație în generație.

Plantele sunt de asemenea și un obiect de decor superb! Pentru a atinge perfecțiunea, orice interior trebuie să abunde de lumină și viață. Iar dacă primul element îl poți obține și prin căi artificiale, cel de-al doilea trebuie obligatoriu să fie 100% natural pentru ca rezultatul final să fie unul cu adevărat deosebit.

În concluzie, când vrei să faci un cadou special, dăruiește plante, iar persoana care le primește cu siguranță îți va fi recunoscătoare pentru inițiativă!  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial