(P) O gradiniță particulară București – de ce este indicat să alegi una pentru copii?
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2021/03/1616595024897_edit_29450141937693-1.png)
Profesiile care implică îngrijirea copiilor reprezintă provocări enorme pentru oamenii care aleg să activeze în astfel de domenii. De ani de zile s-au criticat modul de îngrijire a copiilor și faptul ca sunt prea puține locuri de grădiniță.
Mulți părinți trebuie să aibă răbdare până când află dacă copilul lor își va găsi un loc în grădinița preferată, apropiată de casă, sau dacă o grădinița particulară ar putea fi o soluție.
O grădiniță particulară, în opinia unora, nu este cu mult diferită de o grădiniță de stat. Cu toate acestea, în funcție de locație și regiune, există uneori diferențe semnificative în ceea ce privește echipamentul, costurile și metodă de predare și relaționare cu copiii.
Întrucât există dreptul la educație și îngrijire a tuturor copiilor, se pune marea întrebare în ce măsură o grădiniță particulară ar trebui aleasă în detrimentul uneia de stat.
În principiu, costurile unei grădinițe private sunt destul de mari. Totuși, acest lucru pare să nu îi sperie pe mulți părinți și aleg să îi ofere micuțului o alternativă educativă superioară. De ce spunem că o grădiniță particulară este o alternativă superioară? Vom vedea în cele ce urmează.
Vom lua ca exemplu o gradinita particulara Bucuresti, și anume Teddybar, care oferă și creșă, și școală generală.
În unele grădinițe de stat, un educator este responsabil pentru un număr mare de copii. Facilitățile de îngrijire a copiilor de stat sunt adesea copleșite, iar un educator nu poate face față unui număr de 25-30 de copii. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre copii cu vârste foarte mici, cu nevoi specifice, ce încă nu au idee despre cum să stea disciplinați sau să se organizeze. În schimb, sectorul privat de îngrijire a copilului este structurat în mod diferit. O grădiniță particulară, numărul de copii de la o grupă este mult mai mic și, prin urmare, atenția acordată fiecărui micuț în parte este mult mai mare. Astfel, educatorul nu va fi depășit de situație și, automat, copiii vor avea parte de o îngrijire și o educație mai bune și mai atente.
Există diferențe conceptuale între grădinițele private și cele publice. Chiar dacă grădinițele de stat se bazează din ce în ce mai mult pe concepte inovatoare și o deschidere mai mare, majoritatea sunt încă destul de moderate cu disponibilitatea de lărgire a unor anumite perspective.
O grădiniță privată, pe de altă parte, este mai puțin legată de ministere și foruri superioare, astfel încât educația alternativă este disponibilă în cea mai pură formă. De exemplu, în grădinița Teddybar, multe metode pun accentul pe dezvoltarea personală artistică, pe învățarea limbilor străine, pe sport și așa mai departe.
Pentru a vă asigura că alegeți alternativă corectă la grădinița privată, ar trebui să vă informați bine și să aruncați o privire la conceptul respectiv de îngrijire privată a copilului la fața locului.
Acest lucru vă oferă posibilitatea de a cunoaște educatorul respectiv și veți obține o perspectivă mai bună asupra practicii zilnice la grădinița aleasă.
Este o grădiniță privată mai scumpă decât o grădiniță de stat? Da, grădinițele particulare sunt mai scumpe decât cele publice. Acestea din urmă, sunt, pe hârtie, gratuite, însă tot sunt plătite anumite sume pentru apă sau hrană, ori pentru diverse activități extracurriculare. Cu toate acestea, dacă alegeți o grădiniță particulară veți observa că orice plată este justificată și calitatea educației este mult mai bună.
Unele centre de îngrijire privată vă oferă o flexibilitate enormă în ceea ce privește timpul. De exemplu, la Teddybar, există mai multe opțiuni de program. Astfel:
Prima opțiune de program este de la 08:00 la 13:30. Tariful este de 1000 lei pe lună. În acest interval, celui mic i se va oferi: micul dejun, activități conform programei, limbi străine zilnic (engleză și germană) și dans modern.
A două opțiune este cea a programului de la 08:00 la 14:00. Tariful este de 1000 lei pe lună + 15 lei pe zi pentru masa de prânz. Acest tarif include: micul dejun, activități conform programei, limbi străine zilnic (engleză și germană), dans modern și, desigur, prânzul.
Mai există încă două opțiuni de program prelungit. Unul este programul de la 08:00 la 18:00, pentru suma de 1200 lei pe lună + 20 lei pe zi pentru masă. Cealaltă opțiune este cea a programului de la 08:00 la 19:00. Tariful în acest caz este de 1300 lei pe lună + 20 lei pe zi pentru masă. Ambele programe prelungite au incluse în taxa următoarele lucruri: micul dejun, activități conform programei, limbi străine zilnic (engleză și germană), dans modern, prânz, program de odihnă, gustare, consolidare cunoștințe și activități opționale pe care le puteți vedea afișate pe site-ul grădiniței Teddybar.
Activitățile opționale constau în lecții de artă sau ore de sport. Așa că, cei mici au de ales între: balet, dans de societate, pictură și modelaj, curs de creație, pian, aikido, logopedie, engleză, germană, dezvoltare personală.
Unele grădinițe, de asemenea, va pot oferi soluții pentru perioada vacanței, deoarece rareori există sau nu există deloc un centru de îngrijire a copiilor pentru această perioada.
În grădinițele particulare, oportunitatea dată părinților de a participa la anumite evenimente este adesea semnificativ mai mare. În funcție de tipul instituției, este necesar chiar un angajament special din partea părinților. Părinții care sunt foarte ocupați la serviciu ar trebui să ia în considerare acest lucru atunci când aleg o grădiniță particulară.
Prin urmare, un criteriu decisiv atunci când alegeți grădinița potrivită pentru copil ar trebui să fie dacă vă puteți identifica cu conceptul și nu puneți la îndoială competența educatorilor. Pentru mai multe informați, puteți apela la Teddybar, personalul didactic oferindu-vă toate informațiile necesare.