(P) Lumină caldă versus lumină rece – Cum este idicat să alegi iluminatul interior ca să fie în avantajul tău

Iluminatul este de cele mai multe ori lucrul care ne scapă atunci când ne gândim la amenajearea unei încăperi, însă acest detaliu este foarte important pentru că poate schimbă total o încăpere şi, în plus,  culoarea sursei de lumină îţi poate influenţa asupra dispoziţiei tale de aceea venim în întâmpinarea ta cu câte sfaturi, care, sperăm noi, să te ajute să faci alegerile ideale. Pe Instalmen pot fi găsite mai multe tipuri de becuri şi este foarte importantă să poţi alege doar tipul de lumină care ţi se potriveşte astfel încât să eviţi problemele cu ochii. Recomandarea noastră este să citeşti cât mai mult despre lumină şi despre modul în care aceasta te influenţează, astfel încât să nu apară probleme atunci când începi să foloseşti corpurile de iluminat.

Cum se aleg corect sursele de iluminat?

Aşa cum probabil ştii, oamenii care aleg lunina caldă, atât la locul de muncă, cât şi acasă, dorm mai bine, se trezesc relaxaţi, şi încep ziua detensionaţi şi cu bună dispoziţie, de aceea felul în care ne influenţează lumina artificială,este uneori mai greu de înţeles. Majoritatea oamenilor, aleg lumina artificială pentru a înlătura întunericul, şi mai puţini sunt aceia care acordă o atenţie sportita atunci când aleg culorile şi tipurile de bec pentru corpurile de iluminat din încăpere.

În acest articol vei afla care este diferenţa dintre lumină albă rece şi lumina albă caldă, care sunt principalele tipuri de iluminat interior şi cum poţi folosi diversele surse de lumină în amenajarea locuinţei tale.

Care sunt principalele tipuri de lumină pe care le aleg designerii de interior?

Lumina ambientală este dispersată în mod egal tot spaţiul. Este necesar să fie discretă, aşa încât să creze armonie cu restul încăperii, şi să emită o stare de linişte, relaxare.

Lumina de accent evidenţiază o anumită zonă a încăperii sau a unui obiect. Este folosită de cele mai multe ori, pentru a defini o parte a încăperii, fie că vorbim de un tablou, un obiect decorativ deosebit sau chiar un perete cu pictat.

Lumina funcţională este imperios necesară în locurile unde se desfasora activităţi precum gătitul, cusutul, scrisul sau cititul, sau acolo unde lucrul este făcut în cel mai mic detaliu.

Lumina decorativă, este folosită mai mult pentru a înfrumuseţa încăperea, iar pentru acest lucru se opteza pentru lustre fie din sticlă, sau din materiale deosebite, precum cristalul, lampadare cu un desing deosebit,  chiar şi pictate manual, aplice de tavan sau de perete, pentru a crea spaţiului un design spectaculos.

Ce diferenţe sunt între lumina caldă şi lumina rece?

În amenajările de interior se aleg de cele mai multe ori, surse de lumină a căror temperatură de culoare este cuprisa între 2000 K şi 6500 K. Dacă doriţi să achiziţionaţi  becuri sau neoane cu lumina caldă,  aceste trebuie să fie de maxim 3000 K, pentru lumina neutră, alegeţi becuri cu valori  între 3000 şi 4000 K, iar pentru lumina rece optaţi pentru becurile LED  fluorescente care au valori cuprinse între 4000 şi 6000 K. Pe Instalmen pot fi găsite mai multe astfel de becuri, alături de alte produse.

Articol realizat de Beintop

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial