(P) Îţi doreşti să faci o investiţie smart în cadoul copilului de Crăciun? Iată răspunsul!

(P) Îţi doreşti să faci o investiţie smart în cadoul copilului de Crăciun? Iată răspunsul!

În contextul favorabil al evoluţiei tehnologiei atât de rapid, pe piaţa au fost lansate device-uri speciale pentru copii. Ceasurile au rolul de a monitoriza activitatea copiilor, fără a semnala acest lucru persoanelor din jur. Accesoriul are un aspect asemănător cu cel al unui ceas obişnuit, ceea ce face că funcţia de GPS să nu fie sesizată nici măcar de purtător. Funcţiile unui astfel de ceas sunt numeroase şi aduc o mulţime de beneficii atât părinţilor, cât şi copiilor.

Cum suplineşte un ceas GPS siguranţa copilului?

Părinţii au toate motivele să fie sceptici cu privire la siguranţa copiilor lor, având în vedere evenimentele care au loc la nivel mondial şi cauta soluţii care să le suplinească vigilenta. Un ceas mai special face parte din categoria produselor gândite în acest scop.

Pe piaţă a fost lansată o varietate de modele de ceasuri, aflate în competiţie pentru cel mai performant sistem de operare. Este esenţial ca modalitatea de funcţionare a unui ceas GPS copii să fie înţeleasă, în primul rând, de purtători. Aşadar, pentru copii poate fi ales un ceas cu un sistem de operare simplu, dar performant.

Potrivit Xkids.ro, performanţele unui astfel de ceas se pot materializa în următoarele aspecte:

  • butonul SOS: existenţa butonului SOS este cel mai mare avantaj al ceasului smart pentru copii. Aflaţi într-o situaţie de urgenţă, copiii pot declanşa o alarmă care avertizează imediat părinţii;
  • zona de siguranţă: mai mult decât atât, purtând un astfel de smartwatch, copiii nu vor mai putea părăsi un anumit perimetru stabilit, fără ca părinţii să fie notificaţi. Spre exemplu, atunci când copiii se afla la şcoală, părinţii pot delimita spaţiul în care consideră că ei se afla în siguranţă, precum interiorul şi exteriorul instituţiei. În momentul în care copiii se îndepărtează de zona încercuită, părinţii vor fi avertizaţi;
  • semnalarea renunţării la ceas: şansele sunt mari că ceasul să fie ori pierdut de copil, ori dăruit unui coleg de clasa curios. De aceea, noile smartwatch-uri dispun de o funcţie care anunţa părinţii dacă accesoriul este dat jos de la mână. Chiar şi atunci când bateria este aproape descărcată, părinţii vor fi anunţaţi pentru a evita riscul opririi din funcţiune a dispozitivului.

Cum funcţionează un ceas GPS pentru copii?

Nimic mai simplu! Ceasul poate fi sincronizat cu smartphone-urile părinţilor printr-o aplicaţie. În acest fel, părinţii vor avea acces la toate informaţiile transmise de ceasul copiilor. Mai mult decât atât, le este pus la dispoziţie un istoric privind activitatea desfăşurată de copii pe o anumită perioadă de timp.

Un smartwatch pentru copii trebuie să fie rezistent la şocuri şi la contactul cu apă. Atunci când copiii se joacă, părinţii trebuie să aibă certitudinea că accesoriul va rămâne la mână şi nu se va opri din a mai funcţiona la cea mai mică lovitură sau la contactul cu câţiva stropi de apă. Rezistenţa la apa este importantă pentru zilele în care ceasul este purtat ore în şir – copiii nu vor fi nevoiţi să îl îndepărteze ori de câte ori se spala pe mâini.

Cum arată un astfel de smartwatch?

Astfel de ceasuri au un aspect foarte asemănător ceasurilor clasice. Acest lucru a fost stabilit de către specialişti cu scopul trecerii neobservate a unui accesoriu atât de important la mâna unui copil. Produsele se găsesc într-o varietate de culori atractive pentru copii şi dispun de un ecran tactil care afişează oră şi data exacte şi nivelul bateriei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial