(P) Investiția în dezvoltarea personală – 5 motive ca să nu mai stai pe gânduri

(P) Investiția în dezvoltarea personală – 5 motive ca să nu mai stai pe gânduri

Dacă îți dorești să fii înconjurat de mai multe oportunități de carieră, dacă vrei să câștigi mai multă încredere, să ai rezultate atât pe plan profesional, dar și personal, este important să investești în tine.

Timpul trece foarte repede, se apropie sfârșitul de an, va sosi momentul să tragi linie și să te uiți retrospectiv la ceea ce ai realizat. Știi câți bani ai investit în propriul business, care a fost profitul obținut, dar ce poți spune despre propria persoană?

Pretextul banilor te determină să nu mergi la un workshop, să nu te înscrii la un curs, să nu iei meditații pentru a-ți îmbunătăți limba franceză sau germana învățată în școala generală, să nu apelezi la un coach. Renunță să te privezi de la oportunitățile de dezvoltare, din motiv că nu sunt o prioritate și nu ai acum banii necesari. Un credit până iei salariul îți poate oferi rapid suma de care ai nevoie pentru a te înscrie la cursul dorit.

Nu mai sta pe gânduri. Iată de ce să investești în dezvoltarea personală!

1. Creează-ți noi conexiuni

Networkingul este important și foarte util pentru succesul carierei tale. Poate fi vorba de un job nou la un moment dat, de imbunătățirea calificărilor, de a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe din industria ta. Te întâlnești cu parteneri, clienți potențiali și obții accesul la resursele necesare pentru dezvoltarea carierei.

2. Câștigă încredere

Cu cât ai mai multe abilități, cu atât vei deveni mai încrezător. Vei avea mai multe de spus când te vei întâlni cu alte persoane din aria ta de lucru, vei fi așadar mai sigur pe propriile tale puncte forte.

De exemplu, dacă vrei să susții prezentări mai bune, să îți învingi emoția în fața unei săli pline, cursurile de public speaking îți vor veni în ajutor. Așadar, se poate câștiga încredere într-o anumită zonă.

3. Obține abilitatea dorită

Vorbitul în fața unui public numeros este o abilitate care se dobândește, deci nu trebuie să spui că nu ai talent. Poți investi în a câștiga abilități de comunicare, de luare a deciziilor sau de Photoshop, HTML, WordPress, AdWords, Excel, în funcție de cerințele industriei în care activezi. Astfel, te diferențiezi de mulțimea de candidați de pe piață.

4. Treci ușor peste schimbare cu ajutorul unui coach

Te afli într-o perioadă de tranziție? Ai trecut la o poziție de conducere sau ai schimbat domeniul în care activezi? Tranzițiile provoacă stres, anixietate, incertitudine. Investește într-un coach! Este un sprijin minunat care te ajută să treci cu ușurință și pozitivitate peste momentele pe care acum le resimți ca pe niște bolovani.

5. Deschide uși noi

A investi în tine înseamnă să câștigi oportunități uimitoare. Atunci când beneficiezi de coaching sau cursurile de care ai nevoie, te gândești la modalități noi și inovatoare de a obține succesul pe plan personal și profesional.

Îți vei dori să fii promovat sau vei avea încredere că poți obține acel job mult râvnit. În plus, când o oprtunitate de carieră se va arăta, te vei simți gata să iei acest tren.

Ține minte că scuzele, precum lipsa timpului, a banilor, doi copii mici acasă, nu te vor ajuta să avansezi. Dacă dezvoltarea personală va fi mereu pe ultimul loc, cel mai posibil vei pierde oportunități de care acum nici nu știi că există. Planifică-ți bugetul, folosește-te dacă este nevoie de un credit nebancar, gestioneză-ți timpul cu și mai mult simț de răspundere și investește în dezvoltarea personală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial