(P) Învață-i pe cei mici despre reciclare prin joacă

Poluarea este deja o problemă la nivel mondial, iar efectele sale devastatoare vor fi simțite îndeosebi de către generațiile următoare. Dacă ești deja părinte, te preocupă viitorul copiilor tăi și asta include și un mediu înconjurător cât se poate de curat și de sănătos. De aceea este esențial să-i învățăm pe cei mici despre beneficiile reciclării, dar nu oricum, ci pe limba lor. Poți pune la cale o mulțime de jocuri și activități distractive care vor deveni în timp obiceiuri sănătoase pentru o viață sustenabilă. Inspiră-te din propunerile noastre și învățați împreună cât este de ușor să protejezi mediul înconjurător.

Creați împreună coșuri de gunoi personalizate pentru colectare selectivă
Nu este doar o activitate fun, ci și o oportunitate de a-i învăța pe cei mai mici membri ai familiei despre diferitele deșeuri. Transformă câteva cutii de carton în coșuri de gunoi pentru cele mai uzuale materiale: plastic, hârtie, carton și chiar metal. Decorează fiecare cutie cu câte o imagine care reprezintă categoria de deșeuri, de exemplu: o cutie de cereale pentru categoria Carton. Apoi oferă-i piciului libertate absolută în a personaliza fiecare cutie după bunul plac, folosind lipici, carioci și bucăți de ambalaje. Folosește fiecare deșeu ca un prilej de învățare: oferă-i ambalajul la pipăit și ajută-l să recunoască tipul de material și cutia în care ar trebui să ajungă.

Evită să cumperi apă la PET și folosește sticle filtrante
Este greu de crezut că oamenii încă folosesc PET-uri în plină criză ecologică. Mii de tone de plastic ajung în oceane doar pentru că noi folosim sticle de unică folosință pentru a bea apă. Alternativa nu este doar mult mai sănătoasă pentru tine și pentru natură, dar și mult mai economică. O cană BRITA poate filtra cu până la 150L de apă potabilă cu un singur filtru. Pui apă direct de la robinet și în câteva secunde obții o apă fără gust și miros de clor, fără calcar sau exces de metale grele. În timp ce cănile BRITA au durată foarte lungă de viață, cartușele filtrante se schimbă la fiecare 150L de apă, dar nu se aruncă la gunoi. Absolut toate componentele filtrelor Classic și MAXTRA+ se reciclează sau se reutilizează la fabrica BRITA din Germania. 

Implică-l pe cel mic în acest proces. Explică-i că plasticul nu este sănătos și arată-i cum se scurge apa prin filtru în cana BRITA de acasă. Când filtrul a ajuns la capacitatea maximă de filtrare, mergeți împreună la un magazin KitchenShop pentru a returna filtrul uzat și a primi o reducere de 10% la următorul filtru. Atunci când ieșiți împreună în oraș, în loc de a-i cumpăra apă în sticle de plastic, folosește o sticlă reutilizabilă BRITA Fill&Go pe care o poți reumple la orice robinet cu apă potabilă. Sticlele BRITA sunt certificate ca îndeplinind standardele de siguranță alimentară de către Institutul de Inspecții Tehnice din Germania. 

Încurajează-l să coloreze pe ambele părți ale hârtiei
Pe lângă faptul că sunt fabricate din plastic, cariocile au prostul obicei de a se transfera pe cealaltă parte a colii de hârtie. Obișnuiește-l așadar pe piticul tău cu creioane colorate și explică-i mereu cât de important este să nu risipească hârtia. Nu trebuie să ai așteptări prea mari din prima: o coală albă va fi mereu dezirabilă în detrimentul uneia cu câteva mâzgâlituri, așa că este nevoie de multă răbdare, explicații și strategii, dar te asigurăm că merită. Eforturile tale de astăzi vor crea adultul responsabil de mâine.

Gândește-te la moduri creative de a reutiliza ambalajele
Cofrajele de ouă pot fi accesorii perfecte la activitățile de lucru manual sau puteți să le pictați împreună și să le transformați în spații de depozitare pentru obiectele mici. Cutiile de lapte sau de suc pot deveni o hrănitoare foarte simpatică pentru păsări. Rolele de la hârtia igienică și cea de bucătărie pot primi multe întrebuințări distractive. Dacă nu ești priceput la acest capitol, caută inspirație pe Pinterest și vei descoperi mii de idei.

Arată-i cât de cool sunt sacoșele reutilizabile
Spre deosebire de banalele pungi de plastic, o sacoșă reutilizabilă din pânză poate avea un design foarte atractiv pentru cei mici. Prințese, păpuși, supereroi, mașini, muzică sau filme – indiferent care e pasiunea celui mic e greu să nu o găsești în magazinele online. Dacă își dorește o imagine personalizată, apelează la un serviciu de imprimări textile și în câteva zile ai o sacoșă de cumpărături pe care cel mic nu o să mai vrea să o lase din mână.

Donați haine și jucării
Un proiect care se poate dovedi dificil la început, donarea hainelor și jucăriilor este extrem de benefică pentru cei care le primesc și care le donează, dar și pentru mediul înconjurător. Cu cât reutilizăm mai mult, cu atât mai puține deșeuri ajung în mijlocul naturii. Explică-i celui mic despre copiii mai puțin norocoși și ia-l cu tine la acțiuni organizate unde toată lumea se mobilizează pentru a dona. Nu uita că faptele bune se învață de mic. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial