(P) Inele de logodnă: ce model să alegi pentru iubita ta?

Inel cu diamant sau zirconiu? Aur sau argint? Clasic sau original? … Alegerea unui inel de logodnă nu se face ușor. 

Este adevărat: atunci când te gândești la logodnă, inelul de logodnă este primul lucru care îți vine în minte. În general, viitorul soț este cel care alege inelul de logodnă, însă pentru a evita orice surpriză neplăcută, este ceva obișnuit ca viitoarea mireasă să participe și ea la alegere. În acest caz, inelul de logodnă va fi exact pe gustul iubitei și nu vor există neînțelegeri. Totuși, mulți domni doresc să-și surprindă iubita și trebuie să aleagă această bijuterie fără că ea să fie prezentă. Și tot ce știm este că alegerea nu se face ușor. Înainte de alege inelul de logodnă, este esențial să ai un buget bine definit, deoarece dacă alegerea este vastă, la fel sunt și prețurile. Ce piatră, ce metal și ce stil să alegi? Facem o listă pentru a vedea cele mai potrivite inele de logodna.

De îndată ce se face propunerea de căsătorie, viitoarele mirese sunt mândre să-și poată etala diamantele prețioase și sunt dornice să-și arate inelul de logodnă pe rețelele de socializare. Aceste inele pot fi de mai multe feluri.

Un inel de logodnă cu diamante

Simbol al purității și eternității, diamantul a fost întotdeauna foarte popular printre urmașele Evei. Calitatea și, prin urmare, valoarea, sunt definite de mărimea, greutatea, puritatea și culoarea sa. Are și avantajul de a se asorta' cu toate tonurile pielii, toate stilurile, dar și cu alte bijuterii. Diamantul se potrivește perfect cu inelele din aur roz, aur alb, aur galben, argint. Inelul de logodnă cu diamant este dovada de dragoste absolută. Diamantul poate fi montat ca un solitar sau pot fi montate mai multe diamante. Desigur, inelele de logodnă cu diamant vin cu un preț pe măsură și trebuie să fim siguri că este vorba despre un diamant veritabil.

Cum se determină calitatea diamantului?

Cu metodă 4C („carat', „tăiatură', „culoare' și „claritate'). Caratul, în primul rând, este unitatea care măsoară greutatea unei pietre: este echivalent cu 0,20 grame. Cu cât este mai mare un diamant, cu atât este mai mare numărul de carate. Mărimea este, de asemenea, esențială, la fel și culoarea (cu cât diamantul este mai incolor, cu atât este vorba despre calitate mai mare) și puritatea acestuia: cu cât un diamant are mai multe incluziuni, cu atât este mai puțin valoros. Diamantul veritabil este livrat întotdeauna cu un certificat gemologic care este cartea sa de identitate, un document care certifică autenticitatea și integritatea acestuia.

Inel de logodnă: Rubin, safir, smarald?

Dacă diamantul este o piatră atemporală, acesta poate fi înlocuit cu alte pietre superbe, adesea mai puțin costisitoare decât diamantele. Să știi că fiecare piatră prețioasă are un simbolism. Smaraldul este, de exemplu, simbolul speranței, rubinul este simbolul fericirii și pasiunii, safirul este simbolul fidelității și înțelepciunii, ametistul este simbolul fericirii și sincerității … Se mai spune că pietrele colorate captează mai bine energiile pozitive. 

Un inel de logodnă din aur galben, un inel atemporal

Odată ce piatra a fost aleasă, acum trebuie să selectezi aliajul. Dacă majoritatea viitoarelor mirese aleg un inel de logodnă din aur alb, este, de asemenea, perfect posibil să opteze pentru un inel din aur galben, care este, de asemenea, foarte rafinat. Ne place căldura aurului galben care știe să complimenteze toate culorile pielii. Asociat cu un diamant, aurul galben contrastează cu albul pietrei și aduce și mai multă intensitate creației.

Un inel din aur alb, sobru și elegant

Aliaj foarte popular pentru inele de logodnă, aurul alb este atemporal și foarte ușor de purtat zilnic. Mai discret decât aurul galben sau aurul roz, conota în mod natural eleganța prin sobrietatea culorii. Ne place să-l asociem cu pietre prețioase colorate pentru a-i oferi și mai multă strălucire. Aurul alb scoate în evidență rubinele, safirele, dar și pietrele semiprețioase precum ametistul, turmalina sau topazul. În funcție de gusturile și dorințele viitoarei, poți opta pentru un solitaire clasic, o bijuterie foarte simplă, cu un design rafinat, să alegi un model cu o singură piatră sau să preferați un amestec de mai multe culori de pietre prețioase sau semiprețioase.

Un inel original și delicat din aur roz

Delicat și foarte la modă în ultimii ani, aurul roz aduce imediat o notă suplimentară de feminitate bijuteriilor. Atipic, permite bijutierilor să afișeze creații originale și rafinate. Mai discret decât aurul galben, mai cald decât aurul alb, aurul roz este ideal pentru toate femeile care caută un inel de logodnă original care știe să se mixeze perfect cu pielea, pentru a putea fi purtat zilnic. Reflecțiile sale sporesc strălucirea diamantului și se potrivesc perfect cu granatul, citrinul sau acvamarinul, pentru un contrast mai intens.

Un inel de logodnă din argint, pentru un buget mai mic

Dacă bugetul tău nu este tocmai amre, însă totuși dorești să îi oferi logodnicei tale un inel deosebit, poți alege o bijuterie din argint. Deși prețul este mult mai mic, argintul este extraordinar de frumos și ai fi surprins să știi că foarte multe femei preferă acest metal în locul aurului. Unde mai pui și că este metalul ideal pentru persoanele care au alergii ale pielii, Argintul poate fi combinat cu succes, cu orice piatră, fie că vorbim de rubin, ametist sau onix.

Inelele solitaire

Simplu și strălucitor, solitarul este întruchiparea iubirii și este un inel ce va fi purtat toată viață. Aceste inele care evidențiază piatra, rămân alegerea esențială a viitoarelor mirese. Din aur alb, aur galben sau chiar argint … viitoarea mireasă se va îndrăgosti de acest inel!

Verighetele?

Atunci când alegi inelul de logodnă, trebuie să te gândești deja la viitoarele verighete. Este într-adevăr de preferat ca cele două bijuterii să fie potrivite. Multe viitoare mirese optează pentru un solitar sau un inel din aur sau argint, de exemplu, indiferent dacă are sau nu diamante sau alte pietre mici încrustate. De aceea, alegerea verighetelor este un alt pas decisiv. Acestea vor fi alese la fel ca inelul de logodnă, adică din același metal. Nu poți alege un inel de logodnă din argint și o verighetă de aur sau invers. Dacă inelul de logodnă este un solitar, atunci verigheta va fi simplă sau bătută cu multe pietre mici, identice cu piatră inelului.

Pentru a găsi inelele de logodnă potrivite, intră pe hypnotica.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial