(P) Importanța aparatului de echilibrat roți într-un atelier auto

Importanța aparatului de echilibrat roți dintr-un atelier auto nu este adesea luată în considerare la deschiderea sau renovarea unui atelier, atât pentru mașini, cât și pentru motociclete. Poate fiindcă sunt multe alte echipamente vulcanizare de care trebuie ținut cont.  

Aceasta este o greșeală gravă, deoarece aparatul de echilibrat roți face parte dintre acele utilaje vulcanizare fundamentale pentru a oferi un serviciu bun pentru client și pentru a crește beneficiile afacerii dvs.

Oferirea unui serviciu de asamblare și echilibrare de roți este un plus pentru afacerea dvs. Acest lucru este de necontestat. În acest articol vă vom explica importanța includerii unui astfel de aparat printre diverse alte scule vulcanizare

La ce se folosește aparatul de echilibrat roți?

Roțile sunt singurul element de contact dintre vehicul și sol. Acestea trebuie să fie întotdeauna în stare perfectă pentru a asigura siguranța ocupanților vehiculului și a altor utilizatori. Aceasta include banda de rulare, presiunea de umflare, starea corectă a anvelopelor… O listă lungă în care toate elementele trebuie să fie perfecte.

Pentru a reuși acest lucru, binomul anvelopă + jantă trebuie să fie perfect cuplat și fără o diferență de masă pe întregul perimetru al ansamblului. În ultimul punct intră în joc aparatul de echilibrat roți. Dacă ignorăm acest pas, integritatea vehiculului ar fi compromisă. Echilibrarea împiedică transmiterea vibrațiilor către volan și direcție, ceea ce permite șoferului să conducă lin, sigur și eficient. Un echilibru bun previne problemele la suspensie, sistemul de direcție,  rulmenți, biele… care sunt utilizate în sistemul de antrenare.

Prin urmare, realizând o investiție bună prin achiziționarea unor echipamente pentru atelier veți reuși să mulțumiți clienții și să-i determinați să apeleze la serviciile dvs. și altă dată. 

Sfaturi privind cumpărarea sa 

Investiți în aparate de echilibrat roți cu garanție și omologate pentru atelier.

Aparatele trebuie să funcționeze ușor, să aibă funcțiile necesare și un motor care să răspundă nevoilor dvs.

Alegeți cel mai potrivit model: automat, vertical, manual etc.

Ecrane care pot fi citite simplu, clar și concis.

Alegeți un aparat care să vă permită să selectați programe pentru diferite tipuri de roți. Opțiuni grame / uncii.

Tipuri de aparate de echilibrat roți

Electronice: proiectare și funcționare simplă. Fac totul, fără a renunța la nimic.

Automate: au un contor automat pentru măsurarea roților. Există mai multe modele decât în cazul celor electronice și sunt echipate cu motoare și accesorii mai puternice, cum ar fi frână automată sau pedală.

Vehicule industriale: sunt mașini deja destul de specializate, nu sunt adecvate pentru utilizare la autoturisme. Ele pot fi folosite pentru a echilibra anvelope de până la 200 kg și dispun de motoare de 550 W. Au controale separate pentru a funcționa în siguranță.

Dacă oferiți servicii pentru camioane și autobuze, veți avea nevoie aparate de echilibrat roți industriale.

Funcționare

Prin fixarea corectă a roții pe tija mașinii, operatorul introduce datele manual sau automat, în funcție de model. Atunci când capota de protecție este coborâtă, mașina începe să răsucească automat roata, frânând-o după 2-3 secunde. Când se oprește, apar valorile dezechilibrului  ambelor părți. Aparatul va indica poziția de amplasare a greutăților. Când roata se mișcă din nou, dezechilibrele ar fi trebuit să fie corectate.

Aparatul trebuie așezat pe podea. În caz contrar, poate indica valori greșite. De asemenea, poate da valori greșite, dacă nu se setează programul corect pentru tipul de roată care trebuie echilibrat.

Înainte de a efectua orice lucrare, este necesară pregătirea aparatului. Pentru aceasta, trebuie să citiți manualul (deoarece trebuie urmați doar o serie de pași) sau să apelați la firma de unde ați achiziționat aparatul.

Spor la cumpărături și la lucru vă dorim!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial