(P) Freze de zăpadă, cum le alegi pe cele potrivite

Sezonul rece vine cu numeroase provocări. În cazul unui an bogat în precipitaţii zăpadă dă, cu siguranţă, bătăi de cap chiar şi celor mai gospodari dintre români.

Știm, că sunt zone în care zăpezile nu sunt  chiar frecvente, însă ori de câte ori se acumulează pun presiune pe buna desfășurare a activităților. Sunt şi regiuni în care căderile masive de zăpadă nu sunt neobișnuite, şi zăpezile se aştern încă din noiembrie. Aici cu siguranță prezenţa unor dispozitive de tip  freze de zăpadă nu mai este opțională. Pentru că sunt atât de importante, ne-am propus să îţi dezvăluim cum alegi cele mai bune freze de zăpadă.

Alegi freze de zăpadă electrice sau pe benzină?

Dacă vorbim de tipul de alimentare trebuie să ştii că, pe piață sunt disponibile freze electrice şi freze de zăpadă alimentate cu benzina. Primele sunt dispozitive foarte uşoare, nu necesită întreţinere dificilă şi sunt uşor de manevrat. Sunt fiabile şi degajează cu uşurinţă spaţiile înguste, treptele trotuarele din jurul casei. Pot fi considerate soluții potrivite pentru zonele în care zăpezile nu sunt tocmai abundente, sau pentru spațiile inaccesibile frezelor cu benzina. 

Freza de zăpadă cu benzina au motoare puternice şi sunt soluțiile potrivite pentru acumulări masive şi frecvențe. Fata de cele electrice necesită întreținere şi depozitare specială, însă şi performanțele acestora sunt pe măsură. Sunt soluții de degajare a curților, locurilor de parcare, parcărilor publice, a aleilor din parcuri s.a.

Motor mic sau sau puternic?

Dacă vorbim de freze de zăpadă alimentate cu benzina trebuie să ținem seama de volumul anticipat de lucru. Cu siguranță pentru degajarea unui volum  mare de zăpadă, va trebui să achiziţionezi o freză cu motor puternic, pentru zonele cu ninsori puține, sunt eficiente cele cu motor mic sub 3 CP.

Simple sau cu extraopţiuni?

Dacă vorbim de funcții, bineînțeles principala sarcină a unei freze de zăpada este de a îndepărta omătul, totuși mulți producători au gândit aceste dispozitive că echipamente multifuncţionale, deci le-au prevăzut cu o serie de accesorii care îndeplinesc şi alte funcții, mătura, împrăştie resturile vegetale acumulate, s.a 

Pentru avea siguranța că faci alegerea potrivită poţi analiza şi o serie de recenzii şi teste, astfel te poți utiliza de experiențele altor utilizator şi vei descoperi rapid care este varianta potrivită pentru gospodăria ta. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial