(P) Definiția perseverenței: Mai dă-i o șansă succesului

(P) Definiția perseverenței: Mai dă-i o șansă succesului

Nimeni nu ajunge într-un punct dorit în viață, fără un anumit nivel de perseverență. Există aceia cărora li se cere să dea dovadă mai mult de această calitate, iar pentru alții avantajele se ivesc zilnic, dar cu puține excepții, toți ne confruntăm cu provocări mari și mici de-a lungul vieții. În fața acestora, intelectul și ambiția noastră ne pot ajuta să navigăm mai ușor, dar capacitatea de a le rezista este cea care ne va conduce până la final.

Perseverența s-ar putea să nu fie cea mai interesantă trăsătură. Vrem să rămânem în memoria celorlalți precum niște creatori a ceva extraordinar, vrem să fim strălucitori și să creăm ceva grozav. Dorim să ne definească creativitatea și atenția pe care o acordăm calității. Dar pentru a ajunge acolo, avem nevoie de această perseverență, care să ne permită să ne atingem obiectivele în fața unor obstacole, care de altfel ne-ar deranja. În ciuda conotației negative asociate cuvântului eșec, acesta este adesea precursorul succesului, mai ales pentru cei cărora nu le e frică să încerce din nou și din nou. Sunt multe persoane faimoase care au intrat în istorie sau care încă fac istorie, obținând succesul tocmai datorită perseverenței. Puțini știu că Henry Ford, cel care a inovat producția industrială cu linia de asamblare, înainte de a fonda compania Ford Motor, a fost falimentat de 5 ori, în urma unor acțiuni eșuate.

Ai văzut măcar o dată o imagine a operei Noaptea înstelată a lui Van Gogh, având în vedere că e unul dintre cele mai recunoscute tablouri. De-a lungul vieții sale, marele artist a vândut doar un tablou, unui prieten apropiat. Acest lucru însă nu l-a împiedicat să picteze peste 800 de piese, ducând un trai sărăcăcios. Astăzi, lucrările neapreciate ale lui Van Gogh se vând pentru sute de milioane de dolari.

Există, de asemenea, cineva care a dovedit că perseverența nu depinde de vârstă, iar încercarea și încrederea fac cea mai bună combinație. Ar putea fi adevărat și faptul că exact acest mix l-a făcut celebru, nu neapărat premiul câștigat. Numele lui este Elmer Sherwin și în 1989 a câștigat un jackpot, care, desigur, trebuie să-l fi făcut foarte fericit și mândru. Dar, pe măsură ce a trecut timpul și a înaintat în vârstă, devenind mai înțelept și mai aventuros, a decis să repete istoria. Așa că 16 ani mai târziu nu o doar o repeta, ci o înmulțea, câștigând un jackpot și mai mare.

Actorul care a demonstrat într-un mod aparte că doar prin perseverență și talent se poate ajunge la o carieră de succes în lumea efervescentă a filmului este Jim Carrey. Mai puțin știut este că în perioada următoare mutării sale în Los Angeles, acesta își petrecea serile în mașină, pe faimosul Mullholand Drive, vizualizându-și viitorul plin de succes. Într-una din aceste seri și-a scris lui însuși un cec în valoare de 10 milioane de dolari, pentru serviciile actoricești prestate, datându-l pentru Ziua Recunoștinței din anul 1995. Poate părea un gest mărunt și iluzoriu, dar s-a dovedit a fi unul dintre pașii săi spre succes. În 1994 a fost lansat filmul Dumb and Dumber, avându-l pe el ca unul dintre protagoniști. A fost un real succes, iar biletul scris cu mulți ani în urmă a devenit obiect al realității în adevăratul sens al cuvântului.

O dovadă de perseverență care poate părea la prima vedere o simplă șansă apărută peste noapte, este povestea succesului scriitoarei J.K.Rowling. Deși povestea lui Harry Potter a fost respinsă de 12 edituri diferite, aceasta a continuat să creadă în propria creație, până când a ajuns unde și-a dorit. Și cu toții știm cât a însemnat această colecție de cărți și seria de filme lansată ulterior.

Și poate dincolo de toate aceste aspecte pe care le știm despre persoanele care acum nu mai sunt niște simple persoane, mai există multă detalii referitoare la cum au urcat panta succesului. Poate au căzut de mai multe ori decât 7 și s-au ridicat de 10 ori, nu de 8. Oricum ar fi fost, au perseverat. Pe cei care nu au în fața lor obstacole, nu îi așteaptă ceva formidabil, iar cei care reușesc să treacă peste piedicile care le apar în cale, obțin formidabilul. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial