(P) De ce șampania este bună pentru tine

(P) De ce șampania este bună pentru tine

Beneficiile pentru sănătate ale șampaniei vă vor face să consumați băutura acidulată mai des decât doar pentru ocazii speciale. Există o mulțime de motive minunate pentru a include mai multă șampanie în viața dvs. Mai multă șampanie, mai multă viață!

Șampania vă stimulează starea de spirit

Aceste bule fac mai mult decât doar să ofere șampaniei sentimentul său festiv. Ele fac parte integrantă din modul în care o gustăm. Bulele transportă compușii aromatici în aer deasupra paharului, unde se evaporă.

Șampania nu este doar gustoasă – o înghițitură, câteva pahare sau o sticlă vă vor oferi o senzație de magie. Nu numai din cauza celor 100 de milioane de bule din fiecare sticlă, ci și din cauza magneziului, potasiului și zincului pe care îl conține.

Nu numai că alcoolul vă protejează creierul de degradare, dar stimulează producerea de substanțe neurochimice care vă fac să vă simțiți fericit și pozitiv. Puterea mentală oferită de șampanie este unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni o asociază cu consumul de sărbători.

Șampania este un stimulent al dorinței sexuale

Majoritatea băuturilor alcoolice pot crește din când în când dorința sexuală, dar, de asemenea, vă vor face să riscați temutul simptom de impotență.

Studiile au arătat că șampania este mult mai puțin probabil să provoace probleme cu fluxul sanguin și letargie la băutori. Ca urmare, șampania poate stimula libidoul, spre deosebire de multe alte băuturi alcoolice.

Șampania vă îmbunătățește memoria

Un studiu realizat de Universitatea Reading a arătat că șobolanii care au băut șampanie în fiecare zi au putut să-și amintească drumul către linia de sosire într-un labirint mai frecvent decât șobolanii care au rămas nebăuți. Studiul sugerează că șampania ar putea spori funcția creierului și ar putea ajuta la întârzierea apariției demenței.

Descoperirile au fost sporite atunci când au studiat doi dintre strugurii care produc șampanie. Oamenii de știință spun acum că trei pahare de șampanie pe săptămână pot ajuta la întârzierea apariției tulburărilor degenerative ale creierului, cum ar fi demența.

Șampania îmbunătățește memoria pe termen scurt

Șampania nu numai că vă ajută să vă îmbunătățiți memoria spațială, dar vă poate îmbunătăți și reamintirea. Unii experți consideră că consumul regulat de șampanie poate crește drastic memoria, datorită capacității șampaniei de a crește producția de proteine ​​din creier care contribuie la memoria pe termen scurt.

Cel mai bun dintre toate, creșterea producției de proteine ​​menționate poate face minuni și pentru multe dintre celelalte funcții cognitive.

Șampania vă îmbunătățește sănătatea inimii

Beneficiile pentru sănătate ale șampaniei sunt similare cu avantajele găsite în vinuri. Acest lucru se datorează faptului că șampania este o formă de vin.

Toate vinurile conțin antioxidanți, care la rândul lor pot proteja vasele de sânge de daune. De asemenea, vinurile pot reduce colesterolul – un alt factor crucial pentru sănătatea inimii. Acesta este motivul pentru care consumul de șampanie tinde să fie legat de o sănătate mai bună a inimii, șanse mai mici de atacuri de cord și șanse mai mici de accident vascular cerebral.

S-a vorbit mult din beneficiile vinului roșu pentru inima dvs., dar șampania (care este preponderent făcută din struguri roșii, desigur) este la fel de sănătoasă. Un studiu a constatat că vinul spumant conținea niveluri ridicate de polifenoli – antioxidanți găsiți în strugurii roșii, dar mai puțin intens în alb – care pot reduce tensiunea arterială și pot preveni problemele cardiace.

Cel puțin două pahare pe zi vor face trucul. Oamenii de știință au aflat că câteva pahare pe zi au un efect benefic asupra pereților vaselor de sânge – ceea ce sugerează că șampania are potențialul de a reduce accidentele vasculare cerebrale și bolile de inimă.

Șampania este bună pentru pielea dvs.

Majoritatea oamenilor știu că vinul este bun pentru pielea dvs. – atât aplicându-l local, cât și consumându-l. Beneficiile șampaniei pentru sănătatea pielii sunt destul de similare și asta pentru că ingredientele care intră în șampanie se găsesc și în vinuri.

Antioxidanții care luptă împotriva radicalilor liberi contribuie la reducerea ridurilor. Șampania funcționează, de asemenea, ca un toner excelent și, dacă îl stropiți pe față, vă poate ajuta și la reducerea bacteriilor care provoacă acnee.

Șampania este mai redusă în calorii decât vinul

Paharul standard pe care îl folosesc băutorii de șampanie va conține mai puțini mililitrii decât un pahar de vin standard. Atunci când turnați șampanie și vin în paharele lor standard, caloriile sunt, prin urmare, reduse.

Un pahar de șampanie (în flaut) vă va oferi în jur de 65-80 de calorii pe porție. Un pahar de vin (într-un pahar de vin) vă va oferi în jur de 120-140 de calorii pe porție. Sampania este cea mai bună opțiune dacă doriți să slăbiți. Caloriile mai mici sunt unul dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale șampaniei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial